’t Landje wordt park voor skaters, BMX’ers, steppers en graffitikunstenaars

Foto: Gemeente Haarlem

HAARLEM – De Gemeente Haarlem gaat het skatepark ’t Landje in Zijlweg-West vernieuwen! De voorzieningen zijn verouderd en aan vervanging toe. De gemeente wilt  samen met de vaste bezoekers van het park, bouwen aan een nieuwe, toegankelijke en veilige plek. De verwachting is dat daar in 2025 mee kan worden gestart.

Op het skatepark komen onder andere skaters, BMX’ers en steppers samen om te sporten en elkaar te ontmoeten. Ook graffitikunstenaars gebruiken deze plek.

Samenwerken
Bij de vernieuwing van het park is het belangrijk dat de bouwer van het skatepark en samenwerkt met de personen die het meest gebruikmaken van ’t Landje. Vanaf het eerste ontwerp tot de uitvoering. Wanneer het voorlopig ontwerp is vastgesteld, kan men daar een reactie op geven.

Sporten door de hele stad
De gemeente vindt het belangrijk dat er door de hele stad plekken zijn waar Haarlemmers kunnen sporten:

“Skatepark ’t Landje is een belangrijke plek voor urban sporters. Bovendien is het een mooi voorbeeld van een stuk openbare ruimte waar je lekker kunt bewegen en bij elkaar kunt komen. Ik ben blij dat deze plek vernieuwd wordt, zodat het park weer toekomstbestendig is en ook voor de nieuwe generatie een fijne plek is”, zegt wethouder Sport, Eva de Raadt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen