Haarlem krijgt een Regenbooghuis

Foto: Gemeente Haarlem

HAARLEM – Haarlem krijgt een ontmoetingsplek voor lhbti’ers! In het voormalige Café De Koning komt het Regenbooghuis. Initiatiefnemers Chris Belloni en Rick Busscher willen van het Lavender Regenbooghuis een plek maken waar lhbti’ers elkaar kunnen ontmoeten en zichzelf kunnen zijn. Op 5 juni 2024 kregen de initiatiefnemers hun sleutel.

Wethouder diversiteit en inclusie Eva de Raadt: ‘We vinden we het belangrijk dat iedereen in Haarlem zichzelf mag zijn en zich welkom voelt. Ook in het uitgaansleven. Daarom steunen we het Regenbooghuis met subsidies, onder andere voor het toegankelijk maken van het pand.

Een veilige plek
De initiatiefnemers willen een veilige plek voor lhbti’ers. Zij geloven dat een eigen plek bijdraagt aan een gevoel van veiligheid. Op dit moment zijn er geen uitgaansgelegenheden in Haarlem die specifiek voor lhbti’ers zijn. Terwijl deze groep wel behoefte heeft aan zo’n plek in de stad.

Verschillende organisaties hebben daarom de wens uitgesproken voor een gezamenlijke ruimte. Een locatie van waaruit alle Regenboogpartners kunnen samenwerken en activiteiten organiseren.

Feest, kunst en ontmoeting
Naast een veilige plek, willen de initiatiefnemers via kunst en cultuur zorgen voor meer acceptatie en bewustwording. Bijvoorbeeld door in het Regenbooghuis films, debatten, kunstexposities en feesten te organiseren. Mensen van binnen en buiten de lhbtiq+ gemeenschap kunnen elkaar hier ontmoeten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen