Kleine Houtweg wordt weer net zo groen als vroeger

Foto: Gemeente Haarlem

HAARLEM – De gemeente Haarlem gaat de Kleine Houtweg opnieuw inrichten, zodat die beter aansluit bij de Haarlemmerhout en het Frederikspark. De weg moet weer groen en schaduwrijk worden. Net zoals hij ooit werd aangelegd.

(bron en foto’s: Gemeente Haarlem)

De Kleine Houtweg werd ongeveer 65 jaar geleden voor het laatst opnieuw ingericht. Er waren toen plannen voor een zuidelijke randweg. De Kleine Houtweg moest een verbinding worden tussen die randweg en het centrum van Haarlem. De zuidelijke randweg is er nooit gekomen. De Kleine Houtweg is daarom nu breder dan noodzakelijk is.

Mooie schaduwrijke laan
Nu de weg toe is aan groot onderhoud, willen we 3750 m2 groen teruggeven aan de Haarlemmerhout en het Frederikspark. De weg wordt dan weer de mooie schaduwrijke laan die de Kleine Houtweg oorspronkelijk was.

Impressie zoals het groen op de Kleine Houtweg moet worden.

Op het noordelijk deel wordt de rijbaan versmald. Op het zuidelijk deel verdwijnt 1 rijbaan. De maximumsnelheid wordt 30 km/u. De herinrichting maakt de Kleine Houtweg veiliger. En het wordt een fijnere omgeving voor fietsers en voetgangers. De start van de werkzaamheden is gepland in 2026.

De plannen die het college heeft voor de Kleine Houtweg worden nu in een startnotitie naar de gemeenteraad gestuurd. Nadat de raad een besluit heeft genomen, kan er aan een ontwerp worden gewerkt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen