Horeca Smedestraat niet langer open

sep 01 2023, 10:18 Gemeente
smedestraat
HAARLEM - Voor de zomervakantie zijn 17 horecazaken gestart aan de proef vrije openingstijden. Daaronder bevonden zich 5 horecazaken in de Smedestraat. Bewoners hebben bezwaar gemaakt. De voorzieningenrechter besloot dat de ondernemers geen gebruik mogen maken van de verruimde openingstijden tot de burgemeester een besluit heeft genomen op dit bezwaar.
Adviescommissie
Voordat de burgemeester een besluit kan nemen, moet het bezwaar worden behandeld door een onafhankelijke adviescommissie. De gemeente verwacht rond december een advies van de commissie. Daarna besluit de burgemeester het advies wel of niet over te nemen en dan weten de horecaondernemers of zij wel of niet kunnen doorgaan met de proef.
Bijeenkomsten
In de tussentijd blijft de gemeente in gesprek met de bewoners en ondernemers uit de Smedestraat over overlast van uitgaanspubliek. Hiervoor staan in september en oktober een aantal bijeenkomsten gepland.
De uitspraak van de voorzieningenrechter beperkt zich tot de Smedestraat. De proef vrije openingstijden gaat voor de deelnemende horecazaken in de rest van de stad door. De proef loopt nog tot december 2024.