Spaarne Gasthuis organiseert inloopuur fibromyalgie

Foto: Wim Meijer Fotografie

Deskundigen patiëntenvereniging ‘Fibromyalgie en Samenleving’ beantwoorden vragen over hoe om te gaan met aandoening die zich kenmerkt door chronische pijn in bindweefsel en spieren.

Het Spaarne Gasthuis organiseert elke 2e donderdag van de maand een inloopuur voor mensen met fibromyalgie en hun naasten. Deskundigen van patiëntenvereniging ‘Fibromyalgie en Samenleving’ (FES)  beantwoorden dan vragen en helpen om te leren leven met deze aandoening.

Fibromyalgie
Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren, en dat is ook eigenlijk precies wat het is. De klachten zijn pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen. Waardoor mensen met fibromyalgie precies klachten krijgen, is onbekend. In hun lichaam is niets te vinden dat de aandoening kan verklaren. Er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen. Wel kunnen de klachten verminderen met pijnstillers, matige beweging en rust.

Donderdag 13 december
Het eerstvolgende inloopuur fibromyalgie is op donderdag 13 december van 13.30 uur tot 15.00 uur in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp bij de afdeling Patiëntenvoorlichting in de centrale hal van het ziekenhuis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer weten?
Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met de afdeling patiëntenvoorlichting van het Spaarne Gasthuis Hoofddorp (023) 224 20 60. Ook vindt u meer informatie op de website van de FES.

Reacties