Informatiebijeenkomsten Spaarne Gasthuis

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het Spaarne Gasthuis organiseert in de maand maart een aantal informatiebijeenkomsten of o.a. de cursus Sterk met Pijn, borstvoeding, fibromyalgie en Gezond eten en bewegen.

Informatieavond over de cursus Sterk met Pijn
Eind maart 2019 start de cursus “Sterk met Pijn’. Deze cursus is bedoeld voor mensen, die chronische pijn hebben en die willen leren hoe ze met chronische pijn kunnen omgaan in hun dagelijkse leven. De cursus is een initiatief van het samenwerkingsverband ‘Pijnpatiënten naar één stem’. Wil je meedoen of meer weten over deze cursus? Kom dan woensdagavond 13 maart naar de informatieavond in het Spaarne Gasthuis.

 • Datum, tijd en locatie
 • Datum: woensdag 13 maart 2019
 • Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
 • Ruimte: Auditorium
 • Locatie: Spaarne Gasthuis, Spaarnepoort 1, 2134 TM Hoofddorp
 • Aanmelden & informatie: Aanmelden voor deze cursus is verplicht in verband met het beperkt aantal plaatsen. Ook partners, ouders, familieleden zijn van harte welkom op de informatieavond. Aanmelden kan bij Miranda Baak via [email protected] of 06-40145113.

Informatiebijeenkomst over borstvoeding
Borstvoeding is de beste start voor moeder en kind. Ondanks de goede moed stoppen veel moeders met het geven van borstvoeding. Goede begeleiding, steun en duidelijke informatie is belangrijk om borstvoeding de kans te geven die het verdient. Daarom organiseren onze lactatiekundigen samen met de JGZ (Centrum voor Jeugd en Gezin) voorlichtingsavonden over het geven van borstvoeding.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • beginnen met borstvoeding
 • het aanleggen van het kind
 • houdingen tijdens het geven van borstvoeding
 • krijgt mijn kind genoeg borstvoeding?
 • het voorkomen van problemen

Je kunt de informatieavond bijwonen op verschillende locaties. Wil je de bijeenkomst in het Spaarne Gasthuis bezoeken? Meld je dan aan via het aanmeldformulier op de website www.spaarnegasthuis.nl – agenda. Gaat jouw voorkeur uit naar een andere locatie? Ga dan naar www.cjgactiviteiten.nl. Hier vind  je een overzicht van deze bijeenkomsten. Vervolgens in je inschrijven via deze site.

Inloopuur fibromyalgie
Als je weet dat je fibromyalgie heeft, wil je natuurlijk meer weten over deze aandoening of hoe je kunt omgaan met fibromyalgie. Elke 2e donderdag van de maand houdt de patiëntenvereniging FES (Fibromyalgie en Samenleving) een inloopmiddag in het Spaarne Gasthuis voor mensen met fibromyalgie en hun naasten. Deskundigen van de FES beantwoorden jouw vragen en helpen je leren leven met deze aandoening.

Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren. De klachten zijn pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen. Waardoor mensen met fibromyalgie precies klachten krijgen, is onbekend. In hun lichaam is niets te vinden dat de aandoening kan verklaren. Er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen. Wel kunnen de klachten verminderen met pijnstillers, matige beweging en rust.

Op 14 maart 2019 tussen 13.30 – 15.00 uur zijn leden van de vereniging aanwezig om iedereen, die meer wil weten over hoe om te gaan met fibromyalgie, persoonlijk te woord te staan. Je vind de vereniging bij de afdeling Patiëntenvoorlichting in de centrale hal van het ziekenhuis.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Wil je meer weten, dan kun je contact opnemen met de afdeling patiëntenvoorlichting van het Spaarne Gasthuis Hoofddorp (023) 224 20 60. Ook vind je meer informatie op de website van de FES, www.fesinfo.nl

Gezond eten en bewegen: Hoe start ik en hoe houd ik het vol?
Het Spaarne Gasthuis biedt u en uw naasten een programma aan voor een gezondere leefstijl. Een gezonde leefstijl zorgt voor een sneller herstel en kan meewerken aan het voorkomen of terugkomen van kanker. Een leefstijl veranderen in een gezonde leefstijl is niet altijd makkelijk. Door dit samen te doen met jouw naasten zijn veranderingen in leefstijl makkelijker en misschien zelfs leuker.

De middag brengt informatie, tips en handvatten over:

 • Wat is gezonde voeding
 • Tips voor het kiezen van gezonde voeding
 • Waarom bewegen
 • Terug naar herstel, vitaal worden en blijven
 • Hoe start ik en hoe houd ik het vol

Sprekers:

 • Fysiotherapeut van het Spaarne Gasthuis
 • Diëtist van het Spaarne Gasthuis

Aanmelden (verplicht): Via www.spaarnegasthuis.nl – agenda of via afdeling patiëntenvoorlichting (023) 224 2060 of (023) 224 1060

Datum, tijd plaats: Dinsdag 15 maart 2019, 15.30 – 17.30 uur (ruimte open om 15.15 uur ), Spaarne Gasthuis Hoofddorp, 1e etage oncologiecentrum, volg routenummer 8, in MDO ruimte.

Het andere onderdeel van het programma voor een gezondere leefstijl gaat over stoppen met roken.

Reacties