Haarlem start wandelgroep voor Nationale Diabetes Challenge

Foto: SportSupport

Zorgverleners uit Haarlem organiseren in samenwerking met SportSupport en Dock 20-weekse wandeltraining voor deelname aan uniek wandelevenement tijdens Nationale Diabetes Challenge Week van 25 t/m 28 september;

Wandelen is voor diabetes patiënten een laagdrempelige vorm van bewegen. Dagelijkse lichaamsbeweging verkleint de kans op diabetes type 2 en voor mensen met diabetes verkleint het de kans op de lichamelijke gevolgen daarvan.

Voorlichtingsavond
Net zoals vorig jaar wordt er in Haarlem weer gestart met een wandelgroep voor de Nationale Diabetes Challenge 2019. Kom op maandagavond 8 april naar de gratis voorlichtingsavond om 19:30 uur in Wijkcentrum Nationale Diabetes Challenge De Wereld, Laan van Berlijn 1, 2034 SB Haarlem.

Maximaal 30 deelnemers
Op deze gratis informatieavond wordt vertelt waarom wandelen zo goed is voor mensen met o.a. diabetes en kan er ingeschreven worden voor de 20-weekse wandeltraining. Vanaf donderdag 2 mei organiseren verschillende zorgverleners uit Haarlem in samenwerking met SportSupport en Dock deze 20-weekse wandeltraining. Onder begeleiding van een professionele wandeltrainer en vrijwillige zorgverleners bereiden maximaal 30 deelnemers zich stapsgewijs voor op de Nationale Diabetes Challenge in september.

Ook inwoners met een andere chronische aandoening zoals COPD, CVRM, DM of obesitas zijn welkom om deel te nemen. Voor meer informatie of aanmelden voor de gratis informatieavond op 8 april bel of mail met Lucia Grooff: tel: 023 – 526 03 02, mail: [email protected]

Wat is de Nationale Diabetes Challeng (NDC)?
De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement dat de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbetert. Met ondersteuning van de Bas van de Goor Foundation  organiseren lokale zorg- en sportprofessionals wekelijks een wandeling. In kleine stappen trainen deze professionals samen met de deelnemers tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 25 t/m 28 september 2019. Het doel van deze week is om vier dagen achtereen te wandelen. U wandelt drie dagen in eigen omgeving. De vierde dag wandelt u de laatste kilometers samen met alle deelnemers uit het land tijdens het NDC Festival. Het NDC festival vindt plaats op 28 september 2019 in Den Haag.

Reacties