Informatiebijeenkomsten Spaarne Gasthuis in april

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het Spaarne Gasthuis organiseert in de maand april een aantal informatiebijeenkomsten en spreekuren over o.a. borstprotheses, borstvoeding, fibromyalgie en Neuropathie bij de behandeling van kanker.

Spreekuur Borstprothese Informatie Centrum (BIC) op woensdag 10 april

De borstkankervereniging (BVN) organiseert in samenwerking met het Spaarne Gasthuis iedere maand een spreekuur over borstprotheses, lingerie en badkleding. Het spreekuur is bedoeld voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad).

Na een borstamputatie of een borstsparende operatie kunt u behoefte hebben aan voorlichting over (uitwendige) borstprotheses. Waar kunt u een borstprothese kopen? Wat zijn er voor soorten? Waar moet u op letten? De medewerkers van de BVN geven u, in een individueel gesprek, tips en advies voor de aanschaf van een (deel)prothese, lingerie en/of badpak. Er wordt gewerkt volgens afspraak. Er is ruime gelegenheid om materialen te bekijken en vragen te stellen.

Informatiebijeenkomst over borstvoeding op woensdag 10 april

Borstvoeding is de beste start voor moeder en kind. Ondanks de goede moed stoppen veel moeders met het geven van borstvoeding. Goede begeleiding, steun en duidelijke informatie is belangrijk om borstvoeding de kans te geven die het verdient. Daarom organiseren onze lactatiekundigen samen met de JGZ (Centrum voor Jeugd en Gezin) voorlichtingsavonden over het geven van borstvoeding. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • beginnen met borstvoeding
 • het aanleggen van het kind
 • houdingen tijdens het geven van borstvoeding
 • krijgt mijn kind genoeg borstvoeding?
 • het voorkomen van problemen
 • beantwoorden van vragen

Waar: Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid, Boerhaavelaan 22, 2035 RC Haarlem
Wanneer: woensdag 10 april van 19.30 – 21.30 uur (kijk voor meer informatie en meer informatiebijeenkomsten op de website van het Spaarne Gasthuis
Aanmelden: via het aanmeldformulier op de website www.spaarnegasthuis.nl – agenda. Gaat uw voorkeur uit naar een andere locatie? Ga dan naar www.cjgactiviteiten.nl. Hier vindt u een overzicht van deze bijeenkomsten.

Inloopuur fibromyalgie op donderdag 11 april

Elke 2e donderdag van de maand houdt de patiëntenvereniging FES (Fibromyalgie en Samenleving) een inloopmiddag in het Spaarne Gasthuis voor mensen met fibromyalgie en hun naasten. Deskundigen van de FES beantwoorden uw vragen en helpen u leren leven met deze aandoening.

Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren. De klachten zijn pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen. Waardoor mensen met fibromyalgie precies klachten krijgen, is onbekend. In hun lichaam is niets te vinden dat de aandoening kan verklaren. Er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen. Wel kunnen de klachten verminderen met pijnstillers, matige beweging en rust.

Tijdens het inloopspreekuur zijn leden van de vereniging aanwezig om iedereen, die meer wil weten over hoe om te gaan met fibromyalgie, persoonlijk te woord te staan. U vindt de vereniging bij de afdeling Patiëntenvoorlichting in de centrale hal van het ziekenhuis.

 • Waar: Spaarne Gasthuis Hoofddorp
 • Wanneer: 11 april 2019 tussen 13.30 – 15.00 uur
 • Aanmelden: Vooraf aanmelden is niet nodig.
 • Meer weten: Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met de afdeling patiëntenvoorlichting van het Spaarne Gasthuis Hoofddorp (023) 224 20 60. Ook vindt u meer informatie op de website van de FES, www.fesinfo.nl

Informatie uur Neuropathie bij de behandeling van kanker op donderdag 11 april

Het Informatie uur Neuropathie is voor mensen met klachten van neuropathie bij de behandeling van kanker. Tijdens het informatie uur is Marlies Bakker, verpleegkundig specialist oncologie aanwezig om uw vragen en die van andere te beantwoorden. Er is voldoende ruimte om uw vragen te stellen en adviezen en tips uit te wisselen met lotgenoten.

Neuropathie kan ontstaan door de behandeling van kanker. Meestal zijn de klachten prikkels of tintelingen, een doof of veranderd gevoel in handen of voeten. Maar ook kramp en verlies van spierkracht komen voor.

 • Spreker: Marlies Bakker, verpleegkundig specialist oncologie van het Spaarne Gasthuis
 • Waar: De informatiemiddag is in het Adamas Inloophuis, Eugenie Prévinaireweg 61, 2151 BB Nieuw-Vennep
 • Wanneer: donderdag 11 april van 14.00 – 15.30 uur
 • Inschrijven: via Adamas Inloophuis via [email protected], (0252) 680 233
 • Meer informatie: Patiëntenvoorlichting Spaarne Gasthuis, (023) 224 2060 of (023) 224 1060, www.spaarnegasthuis.nl of het inloophuis.

 

Reacties