Informatiebijeenkomsten Spaarne Gasthuis van 17 tot en met 25 april

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het Spaarne Gasthuis organiseert in de periode van 17 tot en met 25 april een aantal informatiebijeenkomsten en spreekuren zoals: Inloopuur voor rugpatiënten, Leven met Diabetes, Informatiebijeenkomst over prostaatkanker, Tips voor uiterlijke verzorging bij kanker en Vermoeidheid en late gevolgen van kanker

Inloopuur voor rugpatiënten

Schuif eens aan bij een lotgenoot!
Elke 4e woensdag van de maand heeft De Nederlandse Vereniging Van Rugpatiënten (NVVR) een inloopmiddag in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp of Haarlem. Let op de locatie! Het spreekuur wordt afwisselend in Haarlem Zuid en Hoofddorp gehouden (deze maand is de inloop een week eerder!).

Op 17 april tussen 13.00 – 15.00 uur is een medewerker van de vereniging aanwezig in Hoofddorp om iedereen, die meer wil weten over hoe om te gaan met chronische rugklachten, persoonlijk te woord te staan. U vindt de vereniging bij de afdeling Patiëntenvoorlichting in de centrale hal van het ziekenhuis.

Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met de afdeling patiëntenvoorlichting van het Spaarne Gasthuis (023) 224 2060 / (023) 224 1060.

Leven met diabetes

Diabetes beïnvloedt in vele opzichten uw leven. Wij kunnen ons voorstellen dat u specifieke vragen heeft over uw situatie of meer informatie wilt over diabetes. Heeft u vragen over voeding, vermoeidheid, bloedsuiker controleren, over ziek zijn en diabetes, over zwangerschap en diabetes of iets anders? Dan is deze inloopochtend iets voor u!

Elke 3e donderdag van de maand is een opgeleide ervaringsdeskundige van de Diabetes Vereniging Nederland (DVN) aanwezig bij de afdeling patiëntenvoorlichting om uw vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom!

 • Locatie: Spaarne Gasthuis Hoofddorp, Afdeling patiëntenvoorlichting (centrale hal), Spaarnepoort 1, 2134 TM Hoofddorp
 • Wanneer: Donderdag 18 april 2019 van 10.00 tot 12.00 uur
 • Aanmelden: Vooraf opgeven is niet nodig. Kom tussen 10.00 en 12.00 uur naar de afdeling patiëntenvoorlichting. U vindt de afdeling in de centrale  hal van het ziekenhuis.
 • Informatie: Wilt u meer weten over deze Diabetes Informatie Post? Neem dan contact op met de afdeling patiëntenvoorlichting via telefoonnummer (023) 224 20 60. Meer informatie over de Diabetes Vereniging Nederland vindt u op www.dvn.nl.

Informatiebijeenkomst Prostaatkanker

De informatiebijeenkomst is voor mensen met prostaatkanker en hun naasten.
De uroloog geeft een lezing over wat prostaatkanker is en welke behandelingen mogelijk zijn. Verder zijn er lezingen over de bijwerkingen van hormoontherapie en incontinentie bij prostaatkanker en wat daaraan te doen is. Een medewerker van de Prostaatkankerstichting is bij deze bijeenkomst aanwezig en vertelt wat de stichting voor u kan betekenen. Er is voldoende ruimte om uw vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Sprekers

 • Uroloog Spaarne Gasthuis
 • Gespecialiseerd verpleegkundige urologie/oncologie Spaarne Gasthuis
 • Medewerker van de Prostaatkankerstichting

Waar, wanneer en inschrijven:

 • Waar: De informatiebijeenkomst is in het Inloophuis Kennemerland, Leonardo Da Vinciplein 73 2037 RR Haarlem/Schalkwijk
 • Wanneer: Donderdag 18 april van 19.30 tot 21.30 uur
 • Inschrijven: via Inloophuis Kennemerland via [email protected] of (023) 888 5367
 • Meer informatie: Patiëntenvoorlichting Spaarne Gasthuis, (023) 224 2060 of (023) 224 1060, www.spaarnegasthuis.nl of het inloophuis.

Beauty Inn:  Tips voor uiterlijke verzorging bij kanker

Tijdens de behandeling van kanker verandert er veel aan uw uiterlijk. Het is voor veel mensen belangrijk om er goed en verzorgd uit te zien. Met de juiste make-up kunt u de veranderingen van uw uiterlijk anders accentueren. U krijgt advies, praktische tips en u gaat mooi opgemaakt naar huis. De workshops worden wisselend gegeven in het Spaarne Gasthuis en in het Adamas Inloophuis.

 • Begeleiding: Gastvrouw Christa en Sandra Bolten, Annemieke Tip of Sheila van Limpt.
 • Datum: dinsdag 23 april van 13.30 tot 15.45 uur
 • Locatie: Spaarne Gasthuis Hoofddorp. Volg route 14 naar de huiskamer naast de dagbehandeling oncologie.
 • Aanmelden: Telefonisch bij het Adamas Inloophuis via telefoonnummer (0252) 680233. Of per e-mail via [email protected]. De deelname is gratis.

Vermoeidheid en late gevolgen van kanker (Informatie-uur)

Dit informatie uur is er voor mensen met kanker en hun naasten. Suze Beelen, verpleegkundig specialist oncologie is aanwezig om al uw vragen en die van anderen te beantwoorden over de late gevolgen van kanker. Ook hoort u hoe u kunt omgaan met vermoeidheid en toch in beweging blijven. Er is voldoende gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen met lotgenoten.

 • Spreker: Suze Beelen, verpleegkundig specialist oncologie van het Spaarne Gasthuis
 • Aanmelden (verplicht): Bij het Adamas Inloophuis via [email protected], (0252) 680 233
 • Datum: donderdag 25 april 2019 van 14.00 tot 15.30 uur
 • Locatie: Adamas Inloophuis, Eugenie Prévinaireweg 61, 2151 BB Nieuw-Vennep
 • Meer informatie: Patiëntenvoorlichting Spaarne Gasthuis, (023) 224 2060 of (023) 224 1060 www.spaarnegasthuis.nl of met het inloophuis www.adamas-inloophuis.nl.

Reacties