Informatiebijeenkomsten Spaarne Gasthuis op 8 en 9 mei

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het Spaarne Gasthuis organiseert op 8 en 9 mei drie informatiebijeenkomsten over fibromyalgie, borstprotheses en over neuropathie bij de behandeling van kanker

Borstprothese Informatie Centrum (BIC) (8 mei 2019)

De borstkankervereniging (BVN) organiseert in samenwerking met het Spaarne Gasthuis iedere maand een spreekuur over borstprotheses, lingerie en badkleding. Het spreekuur is bedoeld voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad).

Na een borstamputatie of een borstsparende operatie kunt u behoefte hebben aan voorlichting over (uitwendige) borstprotheses. Waar kunt u een borstprothese kopen? Wat zijn er voor soorten? Waar moet u op letten? De medewerkers van de BVN geven u, in een individueel gesprek, tips en advies voor de aanschaf van een (deel)prothese, lingerie en/of badpak. Er wordt gewerkt volgens afspraak. Er is ruime gelegenheid om materialen te bekijken en vragen te stellen.

Informatie uur Neuropathie bij de behandeling van kanker (9 mei 2019)

Dit informatie uur is voor mensen met klachten van neuropathie bij de behandeling van kanker. Tijdens het informatie uur is Marlies Bakker, verpleegkundig specialist oncologie aanwezig om uw vragen en die van andere te beantwoorden. Er is voldoende ruimte om uw vragen te stellen en adviezen en tips uit te wisselen met lotgenoten.

Neuropathie kan ontstaan door de behandeling van kanker. Meestal zijn de klachten prikkels of tintelingen, een doof of veranderd gevoel in handen of voeten. Maar ook kramp en verlies van spierkracht komen voor.

  • Spreker: Marlies Bakker, verpleegkundig specialist oncologie van het Spaarne Gasthuis
  • Waar: Het informatie uur is in het Inloophuis Kennemerland, Wulverderlaan 51, 2071 BH Santpoort Noord
  • Tijd: 14.00 – 15.30 uur
  • Inschrijven: via Inloophuis Kennemerland [email protected] of (023) 888 5367
  • Meer informatie: Patiëntenvoorlichting Spaarne Gasthuis, (023) 224 2060 of (023) 224 1060, www.spaarnegasthuis.nl of het inloophuis.

Inloopuur fibromyalgie (9 mei 2019)

Als u weet dat u fibromyalgie heeft, wilt u natuurlijk meer weten over deze aandoening of hoe u kunt omgaan met fibromyalgie. Elke 2e donderdag van de maand houdt de patiëntenvereniging FES (Fibromyalgie en Samenleving) een inloopmiddag in het Spaarne Gasthuis voor mensen met fibromyalgie en hun naasten. Deskundigen van de FES beantwoorden uw vragen en helpen u leren leven met deze aandoening. U bent van harte welkom!

Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren. De klachten zijn pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen. Waardoor mensen met fibromyalgie precies klachten krijgen, is onbekend. In hun lichaam is niets te vinden dat de aandoening kan verklaren. Er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen. Wel kunnen de klachten verminderen met pijnstillers, matige beweging en rust.

  • Wanneer: Op 9 mei 2019 tussen 13.30 – 15.00 uur zijn leden van de vereniging aanwezig om iedereen, die meer wil weten over hoe om te gaan met fibromyalgie, persoonlijk te woord te staan.
  • Waar: U vindt de vereniging bij de afdeling Patiëntenvoorlichting in de centrale hal van het ziekenhuis.
  • Aanmelden: Vooraf aanmelden is niet nodig.
  • Meer weten: Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met de afdeling patiëntenvoorlichting van het Spaarne Gasthuis Hoofddorp (023) 224 20 60. Ook vindt u meer informatie op de website van de FES, www.fesinfo.nl

Reacties