Pim Mulierloop: inschrijven in de regen en lopen in de zon

Foto: Wim Meijer Fotografie

Ruim 500 deelnemers aan oudste hardloopevenement van Nederland; hardlopen door de natuur van Landgoed Duin en Kruidberg als alternatief voor Moederdagontbijt op bed.

Voor de 79e keer werd op zondag 12 mei de Pim Mulierloop georganiseerd, een hardloopevenement voor jong en oud over afstanden variërend van 1,2 kilometer voor de jeugd tot maximaal 16,1 km (10 Engelse Mijl) voor de volwassen deelnemers.

Al door de jaren heen kan de organiserende vereniging AV Suomi zich verheugen over een vaste kern deelnemers (variërend tussen de 500 en de 700) waaronder een aantal regionale toppers die ook deelnemen aan het RSM Loopcircuit (powered by Run2Day Haarlem). De Pim Mulierloop is de eerste hardloopwedstrijd van het seizoen die deel uitmaakt van dit loopcircuit.Net al vorig jaar konden de deelnemers aan de Pim Mulierloop weer genieten van prima weersomstandigheden. Weliswaar was het tijdens de inschrijving nog even een ‘natte boel’ maar enkele minuten voordat de jeugd voor hun 1,2 kilometer van start ging brak de hemel open om meteen de rest van de dag niet meer dicht te gaan.Vier onderdelen
De Pim Mulierloop kende traditiegetrouw weer vier onderdelen:

  • De 1,2 kilometer jeugdloop die bij de jongens werd gewonnen door Ivar Molenaar en bij de meisjes door Delilah Hilgerink.
  • De 5 kilometer: hierbij kwam Menno Schouten na 15.57 minuten als eerste over de eindstreep. Bij de dames was dat Cunera Koeleman die er 19.21 minuten over deed.
  • Op de 10 kilometer waren Christiaan Bosselaar (33.46 minuten) en Lineke Kroon (39.32 minuten) de snelsten.
  • En het Koningsnummer, de 10 Engelse Mijl, kwam op naam van Daan Oppenhuis die net binnen het uur bleef met een eindtijd van 59 minuten en 45 seconden. Bij de dames was Ilonka Betjes-Langeberg de snelste met een tijd van 1 uur, 15 minuten en 17 seconden.

Klik HIER voor alle uitslagen van de Pim Mulierloop 2019

Uitgebreide fotoserie: zoek jezelf en download de (gratis) foto’s
Hieronder een uitgebreide fotoserie van de Pim Mulierloop. De eerste circa 50 foto betreffen de jeugdloop, daarna de startfilmpjes van de 5, 10 en 16,1 kilometer en de foto’s van deze afstanden.

Startfilmpjes 10 EM, 10 en 5 kilometer net daaronder de uitgebreide fotoserie van deze drie onderdelen:

Reacties