Informatiebijeenkomsten Spaarne Gasthuis op 22 mei, 3 en 5 juni

Foto: Wim Meijer Fotografie

In de komende weken organiseert het Spaarne Gasthuis weer drie informatiebijeenkomsten. Op 22 mei een inloopuur voor rugpatiënten, op 3 juni een Informatiebijeenkomst over borstvoeding en op 5 juni een spreekuur van de Borstkankervereniging over borstprotheses, lingerie en badkleding.

Inloopuur voor rugpatiënten
Woensdag 22 mei 2019 van 13.00 – 15.00 uur (locatie Haarlem Zuid)

Schuif eens aan bij een lotgenoot! Elke 4e woensdag van de maand heeft De Nederlandse Vereniging Van Rugpatiënten (NVVR) een inloopmiddag in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp of Haarlem. Let op de locatie! Het spreekuur wordt afwisselend in Haarlem Zuid en Hoofddorp gehouden.

Op 22 mei tussen 13.00 – 15.00 uur is een medewerker van de vereniging aanwezig in Haarlem Zuid om iedereen, die meer wil weten over hoe om te gaan met chronische rugklachten, persoonlijk te woord te staan. U vindt de vereniging bij de afdeling Patiëntenvoorlichting in de centrale hal van het ziekenhuis.

Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met de afdeling patiëntenvoorlichting van het Spaarne Gasthuis (023) 224 2060 / (023) 224 1060. Informatie over de patiëntenvereniging is te vinden op de website van de NVVR.

Informatiebijeenkomst over borstvoeding
Maandag 3 juni 2019 van 19.30 – 21.30 uur (Spaarne Gasthuis Haarlem zuid)

Borstvoeding is de beste start voor moeder en kind. Ondanks de goede moed stoppen veel moeders met het geven van borstvoeding. Goede begeleiding, steun en duidelijke informatie is belangrijk om borstvoeding de kans te geven die het verdient. Daarom organiseren onze lactatiekundigen samen met de JGZ (Centrum voor Jeugd en Gezin) voorlichtingsavonden over het geven van borstvoeding

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • beginnen met borstvoeding
  • het aanleggen van het kind
  • houdingen tijdens het geven van borstvoeding
  • krijgt mijn kind genoeg borstvoeding?
  • het voorkomen van problemen
  • beantwoorden van uw vragen

U kunt de informatieavond bijwonen op verschillende locaties. Wilt u de bijeenkomst in het Spaarne Gasthuis bezoeken? Meldt u zich dan aan via het aanmeldformulier op de website www.spaarnegasthuis.nl Gaat uw voorkeur uit naar een andere locatie? Ga dan naar www.cjgactiviteiten.nl. Hier vindt u een overzicht van deze bijeenkomsten. Vervolgens schrijft u zich via deze site in.

Spreekuur Borstkankervereniging over borstprotheses, lingerie en badkleding
Woensdag 5 juni 2019 van  14 – 16 uur   (Patiëntenvoorlichting Haarlem Zuid)

De borstkankervereniging (BVN) organiseert in samenwerking met het Spaarne Gasthuis iedere maand een spreekuur over borstprotheses, lingerie en badkleding. Het spreekuur is bedoeld voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad).

Na een borstamputatie of een borstsparende operatie kunt u behoefte hebben aan voorlichting over (uitwendige) borstprotheses. Waar kunt u een borstprothese kopen? Wat zijn er voor soorten? Waar moet u op letten? De medewerkers van de BVN geven u, in een individueel gesprek, tips en advies voor de aanschaf van een (deel)prothese, lingerie en/of badpak. Er wordt gewerkt volgens afspraak. Er is ruime gelegenheid om materialen te bekijken en vragen te stellen. Aanmelden via www.spaarnegasthuis.nl.

Reacties