Zorgpersoneel Zuid-Kennemerland gevaccineerd buiten de regio

Foto: Wikipedia

HAARLEM – Zorgpersoneel uit de regio Zuid- Kennemerland dat de komende weken een oproep krijgt om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus, moet afreizen naar priklocaties in Amsterdam, Schiphol of Alkmaar.

(bron: NH Nieuws)

Over eventuele uitbreiding van het aantal vaccinatielocaties is op dit moment nog niks bekend. Maar volgens een woordvoerder van GGD Kennemerland is uitbreiding naar de regio, niet ondenkbaar. “Spreiding is op termijn natuurlijk wel wenselijk.”

De komende weken is het zorgpersoneel als eerste aan de beurt om zich te laten vaccineren. Zo’n 15 duizend zorgmedewerkers in Kennemerland, krijgen een uitnodiging om een afspraak te maken voor een vaccinatie. Ze mogen kiezen uit de drie priklocaties in Amsterdam, Alkmaar of Schiphol.

Schiphol
Dat er ook op Schiphol gevaccineerd gaat worden, heeft te maken met de beschikbare ruimte daar. In het najaar van 2020 zijn er twee tenten neergezet om coronatesten uit te voeren. Een van de tenten wordt vooralsnog niet gebruikt en deze kan met wat kleine aanpassingen worden ingericht als vaccinatie-locatie.

Op woensdag 6 januari wordt als eerste in Veghel begonnen met vaccineren. Rotterdam en Houten volgen op vrijdag 8 januari en maandag 11 januari zal ook in Amsterdam, Drenthe en Den Haag worden gestart met vaccineren. Op 15 januari worden alle 25 priklocaties in het land geopend.

Reacties