Geslaagde LSR-cursisten ontvangen diploma ‘Leider Sportieve Recreatie’ in de Bodezaal

Foto: SportSupport

Woensdagmiddag 21 november ontvingen 4 cursisten hun diploma LSR-niveau 2 uit handen van Merijn Snoek, wethouder Sport bij gemeente Haarlem in de prachtige Bodezaal

LSR is de afkorting voor Leider Sportieve Recreatie. Het is een erkend diploma waar jongeren vanaf 16 jaar in een half jaar leren voor assistent sportleider (niveau 2) of zelfstandig sportleider (niveau 3). Deze training wordt gebruikt om te re-integreren of om iemand een nieuwe kans te geven. Daarnaast heeft het ook een grote maatschappelijke functie in de wijk als jongeren met dit diploma bijvoorbeeld assisteren bij de Sport in de Wijk lessen. Dit heeft een positief effect op andere jongeren.

Na een intensief scholingstraject is het telkens weer een emotioneel moment wanneer de geslaagden officieel hun diploma krijgen uitgereikt. Een aantal trotse cursisten gaan door met LSR-niveau 3 waarin ze uiteindelijk zelfstandig les mogen geven en een van de cursisten gaat verder leren op het CIOS. De LSR lessen worden gegeven door 2 senior buurtsportcoaches van SportSupport.

 

Reacties