Spannende finales schoolsporttoernooi Basketbal Haarlem-Noord

Foto: SportSupport

Woensdagmiddag 21 november zijn de finales gespeeld van het jaarlijkse Basketbal schoolsporttoernooi bij Onze Gezellen in Haarlem-Noord. Uiteindelijk gingen de bekers naar de jongens van basischool De Cirkel en het meidenteam van de Beatrixschool.

Een kleine 100 kinderen uit groep 7 en 8 deden mee met de voorrondes een week eerder. Van zowel de jongens als meiden teams gingen er 4 scholen door naar de finale. De tweede plek bij de jongens was voor De Zonnewijzer en op de derde plaats is geëindigd de Koningin Emmaschool. Bij de meiden heeft De Zuidwester de tweede plaats gehaald en de meiden van De Trapeze gingen met de derde plaats naar huis.

Onze Gezellen is blij dat er via schoolsport extra aandacht is voor deze fantastische sport. “Door mee te doen aan het basketbal schoolsporttoernooi ontdekken veel kinderen de dynamiek van basketbal.” Zegt Yvette van der Geest van Onze Gezellen. Zij heeft samen met veel vrijwilligers van Onze Gezellen en SportSupport dit toernooi georganiseerd.

“Wij hebben de laatste 2 jaar weer veel toestroom bij de jeugd. Dit heeft bij Onze Gezellen geresulteerd in maar liefst 9 jeugdteams. We hebben een team bij de mini’s, dit zijn kinderen van onder de 10. Dit is een ontzettend grote groep van wel 30 kinderen. Daarnaast speelt er voor het eerst weer een meidenteam. Fijn dat via schoolsport basketbal op de kaart blijft staan.”

Haarlem-Schalkwijk
Ook Haarlem-Schalkwijk heeft zijn eigen schoolbasketbaltoernooi. De voorrondes en finales worden in Schalkwijk gespeeld door de teams van groep 5 en 6 op woensdag 28 november en voor de groepen 7 en 8 op woensdag 12 december. In de Spaarnehal gaan deze beide dagen in totaal ruim 250 kinderen basketballen. In Schalkwijk wordt het basketbal toernooi samen door SportSupport en TripleThreat georganiseerd.

Reacties