Eindpresentatie fotoproject ‘DubbelBelicht’ vrijdag 30 november in Winkelcentrum Schalkwijk

Jongeren en ouderen uit Schalkwijk maken met elkaar foto’s, verhalen en gedichten; fotokunstwerk en bundel met verhalen vrijdag 30 november onthuld tijdens eindpresentatie in winkelcentrum Schalkwijk.

In het bijzondere fotoproject DubbelBelicht ontwikkeld en uitgevoerd door fotograaf Marisa Beretta zijn leerlingen van verschillende scholen en ouderen uit Schalkwijk bij elkaar gekomen. Ze hadden elkaar nog nooit eerder ontmoet, hadden een groot leeftijdsverschil maar hadden één ding gemeen: ze wonen in dezelfde wijk.

Samen op stap
Ze zijn samen op stap gegaan, hebben veel gepraat, vriendschappen gesloten en foto’s gemaakt van elkaar en de omgeving waarin ze leven. Vervolgens hebben zij in het pand tegenover de Hema in winkelcentrum Schalkwijk een overzicht samengesteld van alle foto’s, verhalen en gedichten die de afgelopen maanden gemaakt zijn.

Op vrijdag 30 november wordt om 16.30 uur op de parkeergarage bij winkelcentrum Schalkwijk een grootse presentatie van een gezamenlijk fotokunstwerk onthuld en de bundel met verhalen, gedichten en foto’s gepresenteerd. Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn bij de officiële onthulling. Philip Schemmekes zal wat vertellen over de impact van het project op jong en oud.

Tijd en locatie
Aanvang: 16 uur op het Floridaplein 13 (voor de HEMA in Winkelcentrum Schalkwijk). Van daaruit lopen we rond 16:30 naar de parkeergarage (ongeveer 3 minuten lopen). Voor alle aanwezigen ligt er een unieke DubbelBelicht- bundel klaar.

DubbelBelicht
DubbelBelicht is een onderdeel van het programma ‘Age Friendly Cultural City’ waarin de gemeente Haarlem participeert en mede wordt gefinancierd door het Fonds Cultuurparticipatie. De culturele organisatie Hart heeft samen met verschillende culturele en sociale partners ‘Haarlems Goud’ ontworpen: een programma waarin cultuur, zorg en welzijn centraal staan. Intergenerationeel fotoproject DubbelBelicht is ontwikkeld en uitgevoerd door Marisa Beretta

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen