In Sassenheim ‘steekt’ men alle energie in de opbouw van opnieuw prachtige corsowagens

Foto:

Voor een bloemrijke lezing van de corso-geschiedenis sedert 1947 treft u hieronder de link naar een leerzaam artikel van onze redacteur Wim Meijer. Daarin wordt ondermeer verteld dat de huidige corso maar liefst vijf dagen duurt! De opbouw van de wagens startte woensdagmorgen om 10.00 uur. Daarvan een kleine impressie.

tekst foto’s en filmpje Charles Duijff (klik op foto’s voor uitvergroten)

Het witte materiaal dat hieronder staat afgebeeld is pur-schuim. Dit leent zich uitstekend om bloemen en andere decoratie aan te brengen (in te steken). Niet voor niets wordt het ‘bloemsteken’ genoemd. Met metalen krammen worden de bloemen in het juiste motief vastgezet.Niet alleen praalwagens, ook bussen en auto’s worden fraai met bloemen gedecoreerd…..

FILMPJE hieronder

Hieronder eveneens purschuim, nu in een gele kleur. Purschuim wordt bijvoorbeeld ook in de bouw als isolatiemateriaal gebruikt. Jong en oud werken hard om alles op tijd klaar te krijgen. Ook Thailand is vertegenwoordigd in de komende stoet. Diverse personen hieronder afgebeeld zullen ook figureren op de wagen van Thailand. Niet alleen bloemen, ook bollen worden als decoratiemateriaal gebruikt. De mijnheer hieronder bereidt de bolletjes voor en brengt vast de metalen krammen aan om ze vast te kunnen steken in het purschuim

Voor een stukje corsogeschiedenis en meer informatie klik op onderstaand artikel

 

Van de ‘Walvis van Willem Warmenhoven’ tot ‘Changing World’

Reacties