Four Drags & a Funeral beleefden laatste voorbereiding begrafenis

In een kleurrijk- en uitverkocht Theater de Liefde, waren de toeschouwers getuige van de liefdevolle verzorging en het afscheid van de overleden Agaath Spagaat door ‘haar Beaver Sisters collega’s’. Deze unieke voorstelling werd vrijdag 3 juni voor de laatste maal gespeeld, waarbij Theater de Liefde werd omgetoverd tot Kerk.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande foto’s voor uitvergroting)

Op het toneel een nóg kleurrijker gezelschap Drags, die de verzorging van hun overleden Agaath natuurlijk met een vleugje verdriet, maar vooral ook met veel humor uitvoerden. The Beaver Sisters, waarvan Agaath dus deel uitmaakte, presenteerden tijdens hun act tussendoor altijd een fenomenale bingo. Het publiek in Theater de Liefde, dat het vanwege ontroering ‘niet droog kon houden’ werd alsnog blij verrast met enkele van deze tussentijdse bingo-rondjes, waarbij de Drags ombeurten de bingo-leiding namen. Met veel humor droogden ze de tranen bij het publiek.’t Is nogal wat, wanneer je de kist waarin je overleden college ligt opgebaard nog even moet openen, om extra verzorging van het lichaam mogelijk te maken. Voor sommige dames geen probleem, (een koud kunstje) maar toch keerde de maag bij de gevoeligste Drags nu en dan om. De vraag van de Drags tijdens de voorstelling: ‘Kunnen we als Beavers nog wel door zonder Agaath?’ Maar zonder dat Agaath er zelf van kon meegenieten, genoten de toeschouwers in Kerktheater de Liefde van een voorstelling zónder, maar tegelijk ook mét Agaath. Die was koud, maar het zal haar vanaf haar wolkje niet koud hebben gelaten! De vier acteurs hierboven, met als leidster van de ploeg Annie M.G. Schmudt (schrijfster van hele vieze kinderboekjes 2e van links), de gevatte Miss Multiple Joyce, Dragqueen van de jongere generatie (R), Poca Handtas,  een lange gothic Dragqueen (2e van rechts), en Lucinda Saint John, een tradionele Dragqueen (L), bewezen wél bestaansrecht te kunnen behouden…..Liesbeth Suurland, moeder van de overledene komt uit Zeeland. Ze woont ergens in het pittoreske Biggekerke. Agaath blijkt haar zoon Walter, artiestennaam Agaath Spagaat, en bekend als de beroemdste Bingokeizerin van Amsterdam ooit te hebben verstoten om wie hij was. Nooit gedacht, maar Liesbeth kwam de nacht voor de uitvaart van haar zoon nog een keer de kerk in. Eerst toonde ze afkeer van haar zoon, maar de Drags wisten haar te doorgronden en uiteindelijk smolt ze en barstte alsnog in tranen uit vanwege het verlies van haar dochter….eh….zoon. Hieronder de ‘verbeten’ moeder Liesbeth Suurland (R)  Namen van de acteurs: Alexander van der Doorn (miss Multiple Choice), Hans Goes (Lucinda St. John) Bianka Nunnink (Liesbeth Suurland), Joey Ploch (Poca Handtas) Wim Kok (Annie M.G. Schmudt)

Schrijver Jos AhlersResumé 

De bezoekers van de voorstelling genoten van deze laatste Funeral-voorstelling van The Drags, die ondanks het feit dat de Drag-acteurs al vele malen de uitvaart van hun collega hebben voorbereid, dit nog altijd met veel energie en enthousiasme uitvoerden! Of de Drags nog in een andere setting zullen terugkeren blijft nog even een vraag, maar wat The Funeral betreft…..is het gezelschap net als Agaath….. na vanavond ontbonden….

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen