D66 Haarlem verliest ervaren wethouder

Het stadhuis van Haarlem.
Foto: haarlemnieuws

De Haarlemse wethouder Jack van der Hoek (52) wordt door D66 Noord-Holland voorgedragen om de vertrokken Ralph de Vries op te volgen als gedeputeerde duurzaamheid, energie, bestuur en culturele infrastructuur.

Ilse Zaal, fractievoorzitter D66 Noord-Holland, schrijft op de site van de fractie: ,,Met Jack hebben we een waardige opvolger gevonden. Jack is een bestuurder met veel kennis en ervaring, die zich in Haarlem meer dan bewezen heeft. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat hij verder inhoud gaat geven aan de voor D66 belangrijke beleidsterreinen.”

Op dezelfde site zegt Van der Hoek blij te zijn met de voordracht. ,,Het geeft mij de unieke kans, na in totaal ruim 7,5 jaar wethouderschap, mijn kennis en ervaring voor onze provincie in te zetten. Ik verlaat het Haarlems bestuur met een goed gevoel over de afgelopen jaren en met vele mooie herinneringen. Ik kijk er naar uit om vanaf mijn nieuwe Haarlemse werkplek, op een ander bestuurlijk niveau en met uitdagende portefeuilles, aan de slag te gaan.”

Van der Hoek is sinds april 2010 wethouder en, sinds mei 2014, locoburgemeester van Haarlem. Zijn huidige portefeuilles zijn WMO, welzijn, volksgezondheid, cultuur en vastgoed. Daarvoor was hij wethouder en locoburgemeester van Uitgeest.

D66 gaat meteen op zoek naar opvolger en denkt deze snel te kunnen presenteren.

 

Reacties