Haarlem is digitaal de beste gemeente

Haarlem heeft woensdag een landelijke wedstrijd gewonnen met haar digitale dienstverlening. De eretitel met de bedenkelijke naam die Haarlem heel 2016 mag dragen, luidt: Digiproofste stad van Nederland.

Ten opzichte van de rest van het land kunnen Haarlemmers veel zaken regelen via internet. Het filmpje toont aan dat zelfs een huwelijk vrijwel volledig vanuit het bijna echtelijke bed valt te regelen. Uiteraard kan via internet ook paspoort of rijbewijs worden aangevraagd. ,,Wachttijden in de publiekshal behoren daarmee tot het verleden”, stelt de gemeente iets te voorbarig. Immers, bij het afhalen zijn er ook wachttijden.

Maar, Haarlem loopt voorop. Amersfoort, Schiedam en Enschede hadden het nakijken. Via een speciale app (023Omgevingsalert) zijn alle vergunningaanvragen in de buurt te zien. Op deze site zijn steeds meer Haarlemse gegevens te raadplegen en gratis te gebruiken voor het bouwen van apps en andere internettoepassingen. Ook voor 2016 staat weer een groot aantal digitale innovaties op het gebied van dienstverlening op de agenda.

Reacties