Vijftien foodtrucks op Proefpark Wintereditie

Miss Little Pancake.
Foto: ProefParkHaarlem

Proefpark Haarlem komt ook dit jaar met een wintereditie. In het Valentijnsweekeinde, 12, 13 en 14 februari, komen 15 foodtrucks naar het pand waar onder andere bakkerij Van Vessem heeft gezeten aan de Hendrik Figeeweg 3f in Waarderpolder.

De eigenaars van de 15 foodtrucks zijn maandag ingelicht dat ze mee kunnen doen. Het gaat bijvoorbeeld om bekende deelnemers als What Els, Miss Little Pancake (poffertjes), Claire’s kitchen, Saté bestellen, Curry Up, Mister Maïs Guy, Wrap and Rolling en Of je Spaanse worst lust.

Organisator Sjors van Wezel: ,,Er is plek voor vijftien foodtrucks in deze ruimte van 1000 vierkante meter. In Nederland zijn zo’n vierhonderd foodtrucks. Bij het Proefpark vorig jaar hadden we driehonderd aanmeldingen voor dertig plekken. Dus nu is er geen inschrijving. Deze foodtrucks komen op uitnodiging.”

De eerste Winterversie van Proefpark was vorig jaar aan de Oudeweg in een voormalig pand van Spaarnelanden. De, veel grotere, zomerversie is sinds 2013 in het Kenauapark. In het pand waar de wintereditie plaatsheeft, komen over een paar maanden werkplekken en deze staat dus leeg. Van Wezel is blij met de locatie: ,,Een mooie grote plek. We verwachten weer veel bezoekers. Vorig jaar hadden we, ondanks sneeuw op de vrijdag, 10.000 bezoekers.”

De entree is gratis, de gerechten kosten van 3,50 euro tot 8,50 euro.

Er zijn DJ’s aangetrokken (Dikke Thomas en en de huis-foodiejay Daan Modern), singer-songwriters en er is een kinderprogramma. Jopen Bier verzamelt in de hal voor rondleidingen in de brouwerij. ’s Avonds staan er vrijdag en zaterdag spelletjesavonden op het programma. De Proefparken worden steeds uitgebreider, maar er is één grote wens van Van Wezel die nog niet is uitgekomen: ,,Ik wil heel graag een barbier op het Proefpark. Dat lijkt me echt heel erg mooi.”

Bezoekers dienen rekening te houden met werkzaamheden aan de Oudeweg. Omrijden via de Waarderbrug en de Gamma lijkt het beste alternatief. Of de fiets natuurlijk.

Kijk hier voor alle nodige informatie.

http://proefparkhaarlem.nl/winter/

Reacties