112

Toename diefstallen uit lege woningen

Hoofdbureau van de politie aan de Koudenhoorn.
Foto: haarlemnieuws

De politie merkt dat er een toename is van het aantal woninginbraken in Haarlem-Noord.

Vooral huizen die (gedeeltelijk) leeg staan en worden verbouwd, moeten het ontgelden. Vaak gingen inbrekers er, volgens de politie, vandoor met het gereedschap dat in de woning te vinden was.

Hotspots van woninginbraken.

Op het bijgeplaatste kaartje zijn de inbraken te zien van de afgelopen twee weken. De politie adviseert om in ieder geval het gereedschap zoveel mogelijk uit de woning te halen op het moment dat er niemand in de woning aanwezig is of als er niet gewerkt wordt. ,,Richt ook woning (tijdelijk) dusdanig in dat het lijkt alsof het bewoond is. Laat bijvoorbeeld licht branden. Sluit alle ramen en draai de deuren op het (nacht)slot. Laat daarbij geen sleutels aan de binnenkant van het slot zitten”, schrijft de politie.
Blijf waakzaam en stel bijvoorbeeld je buren in kennis over de tijden dat je niet aanwezig bent, zodat een verdachte situatie door hen eerder wordt opgemerkt. Bij een verdachte situatie bel altijd 112! De melding komt dan direct uit bij de centralist die de eenheden op straat aanstuurt.

Kent u inwoners uit Noord die hun woning laten verbouwen of weet u een aannemer die aan het werk is? Maak hen attent op dit bericht.

Reacties