Haarlem begint met sloop stadion HFC Haarlem

Hoofdtribune van het stadion van Haarlem.
Foto: harlemnieuws

Haarlem begint binnenkort met de sloop van het stadion van HFC Haarlem aan de Jan Gijzenkade.

Wethouder Merijn Snoek heeft donderdagavond tegen de gemeenteraad gezegd dat eerst de Noordtribune wordt ontmanteld. Daar zat/stond vroeger de harde kern. Dit is niet de hoofdtribune, maar die aan de overkant.

Volledige sloop volgt wanneer een projectontwikkelaar voor het terrein is gevonden die er woningen wil bouwen. Er moet in ieder geval snel asbest worden verwijderd uit het dak van de Noordtribune. Hele platen moeten weg.

Wethouder Snoek reageert donderdagavond telefonisch: ,,Het dak gaat binnenkort van de Noordtribune af. Complete ontmanteling van het stadion voorzie ik echt nog niet op korte termijn. Daar gaat nog jaren over heen, verwacht ik. Ik heb de betrokkenen netjes ingelicht omdat ik niet wil dat mensen langs hun stadion rijden en ooit opeens denken: waar is mijn stadion nou?”

Besproken is in de gemeenteraad dat supporters van HFC Haarlem bijvoorbeeld ooit souvenirs kunnen meenemen uit het voetbalstadion. Of mogelijk zelfs hun eigen stoeltje opkopen, om onder meer de sloopkosten eruit te halen.

Er is inmiddels een Facebookpagina ‘Stadion HFC Haarlem moet blijven’, opgezet door Haarlemmer Timo la Fleur. ,,Omdat ik graag wil dat HFC Haarlem terugkomt en er gewoon weer betaald voetbal in Haarlem is. Gewoon weer met zijn allen staan, zingen, springen en drinken.”

Onlangs speelde de huidige gebruiker van het terrein, Haarlem Kennemerland, nog een oefenduel met vluchtelingen die in De Koepel zitten opgevangen.

HFC Haarlem ging deze maand zes jaar geleden failliet en kon geen betaald voetbal meer spelen. Ooit maakte HFC Haarlem deel uit van de landelijke voetbaltop en speelde het Europese wedstrijden.

 

Reacties