112

Tweede Haarlemse autobrand in vier dagen

Nu een grote BMW die in brand vliegt.
Foto: mizzle media

Een BMW is in de nacht van donderdag op vrijdag zwaar beschadigd geraakt door brand.

Rond één uur werd de brand in De Bazellaan in Haarlem ontdekt, waarop de brandweer direct is gealarmeerd. Hoewel de brandweer de brand snel onder controle had, kon zij niet voorkomen dat grote schade ontstond.

De brandweer heeft de motorkap moeten verwijderen met hydraulisch gereedschap om de brand goed te kunnen blussen. De auto kan als total loss worden beschouwd.

De oorzaak van de brand is onbekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie heeft een zogeheten plaats delict gecreëerd. Nog onbekend is of de forensische opsporing van de politie morgen onderzoek zal doen. De eigenaar was er nog niet over uit of hij aangifte wilde doen.

Maandagnacht brandde een Taxi uit in de Tobias Asserstraat in Schalkwijk. De politie heeft laten weten dat het hierbij ging om brandstichting. Nog onbekend is of er een verband is tussen de twee branden.

Autobranden kunnen gelden als vergeldingsmiddel van criminelen. Zo is de auto van burgemeester Bernt Schneiders vorig jaar aangestoken en uitgebrand. Het vermoeden bestaat dat iemand hem daarmee onder druk wilde zetten.

Haarlem is jaren geleden lang geteisterd door autobranden die veelal waren aangestoken. De laatste tijd was het rustig op dat vlak. De politie heeft nooit een dader, of daders, kunnen traceren.

Reacties