Hedy d’Ancona: Vluchtelingenplan Samsom is ‘onzinnig’

Hedy d'Ancona.
Foto: haarlemnieuws

Hedy d’Ancona, minister toen de Wet Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers intrad in 1994, vindt dat het vluchtelingenplan van haar partijleider Diederik Samsom ‘meteen moet worden weggegooid.’ Dat zegt ze vandaag in de Schuurshow van Haarlem105 in het café van de Toneelschuur.

Onzinnig

D’Ancona noemt het plan van Samsom ‘onzinnig’. Volgens Samsom, en minister-president Mark Rutte, moeten vluchtelingen die uit Turkije per boot in Griekenland aankomen, worden teruggestuurd. Dit om de nijpende crisis van nu een halt toe te roepen. Als tegenprestatie worden jaarlijks tussen de 150.000 en 250.000 vluchtelingen uit Turkije herverdeeld in Europa.

Hedy d’Ancona snapt dat het politieke klimaat nu anders is. Het moet blijkbaar populistischer om de kiezers nog achter je te krijgen. ,,Wij hadden één Hans Janmaat in de Tweede Kamer. Nu is er die griezelige partij van Wilders. Waarom verdelen we de lusten en lasten niet beter. Het lijkt wel alsof iedereen een nationalist is en blijft en dat alleen om electorale redenen”, aldus D’Ancona.

Reacties