Grootste rockband van het land op Grote Markt

Alain Timmers legt uit.
Foto: haarlemnieuws

Initiatiefnemer Alain Timmers heeft de 250 muzikanten van de die meedoen aan de Grootste rockband van Nederland inmiddels al een keer ontmoet in het Patronaat in Haarlem, zei hij zondagmiddag in het café van de Toneel- en Filmschuur tijdens de Schuurshow van Haarlem105. In Het Patronaat zijn ook de nummers meegegeven als huiswerk die samen worden gespeeld.

Burgemeester Bernt Schneiders gaf de Grote Markt vrij op 29 mei onder de voorwaarde dat hij mee mocht spelen. In totaal hebben zich veertig drummers, heel veel gitaristen en 120 ‘vocalisten’ aangemeld. Er waren meer gegadigden, meer er moest op een gegeven moment ook ‘nee’ worden verkocht. ,,Er zijn ook doedelzakken en triangels aangeboden. Maar we zijn een rockband…”, zei Timmers.

Videoclip

Van het nummer Keep on rocking in the free world (Neil Young) wordt een videoclip gemaakt. De Grootste Band van Nederland hoopt zo Haarlem op de kaart te zetten, maar ook anderen te inspireren hetzelfde te gaan doen. Doel is dit uit te laten groeien tot de allergrootste rockband ter wereld. Met het optreden op de Grote Markt willen Alain Timmers en zijn mede-bestuursleden van de stichting DGBVN aandacht vragen voor het Jeugdcultuurfonds, dat kinderen in armoede ook een instrument wil laten bespelen.

Timmers maakte in de Schuurshow bekend dat Jac van Steen de dirigent van het Grootste Orkest gaat worden.

In het comité van aanbeveling zitten: burgemeester Bernt Schneiders, Gedeputeerde en oud-wethouder in Haarlem Jack van der Hoek, Jaap Lampe (Philharmonie en Stadsschouwburg), Jeroen Blijleve (Patronaat), Boudewijn de Groot en Erik van Muiswinkel.

Reacties