Première Honger van Fantasten in Toneelschuur

Honger.
Foto: prfoto

Het toneelstuk Honger van de jonge, vernieuwende theatergroep Fantasten gaat op 26 maart in première in de Toneelschuur in Haarlem.

Het gaat om ‘spannend bewegingstheater met opzwepende muziek over de schoonheid van onze sexual drive.’ Volgens de makers, bijvoorbeeld regisseur Titus Tiel Groenestege, is het een lichtvoetig onderzoek naar het stillen van onze ‘honger.’ ,,Over het verschil tussen de strenge hokjes waar we onszelf instoppen, de remmingen die we voelen door de veroordelende blik van anderen en de wilde, kadersdoorbrekende gevoelens die van binnen stormen en die we willen laten zegevieren. Voorbij de grenzen van het betamelijke.

Op de donderdag en vrijdag ervoor zijn er ook om acht uur ’s avonds voorstellingen van dit stuk. Op donderdag is er een nagesprek met de acteurs en Toneelschuur-ambassadeurs, die tussen 15 en 21 jaar zijn.

Premières

Twee andere voorstellingen gaan in maart ook in première in de Toneelschuur. ‘De Freudjes, geen familie’ van Mugmetdegoudentand speelt vier dagen in maart en vier dagen in april in het theater aan de Lange Begijnestraat. Dit is een productie met drie topactrices, Lineke Rijxman, Ariane Schluter en Karina Smulders, die spelen in een vrolijke voorstelling over het onvermogen van de Westerse mens om zijn zegeningen te tellen en te genieten van wat hij heeft.

Ook Ik speel geen Medea (Magne van den Berg/Rudolphi Producties) kent zijn première in Haarlem. En ook in de week van 23 tot en met 26 maart. Raymonde de Kuyper, Jose Kuijpers en Ria Marks ontmoeten elkaar in dit stuk anderhalf uur voor aanvang van een voorstelling. Op het achtertoneel, in de kleedkamer, daar waar er nog niet geacteerd hoeft te worden, slaat de vertwijfeling toe.

Burgemeester

Opmerkelijk is daarnaast in maart ook het muziektheaterfestival van Esther Apituley’s Locomotive. De violiste presenteert klassieke muziek in een theatrale setting. Een bont gezelschap van muzikanten en acteurs (onder wie burgemeester Bernt Schneiders) breekt samen met altvioliste Apituley vastgeroeste (muziek)tradities open in een uiteenlopend programma. Voor het gehele zaterdagprogramma is een passe-partout te koop.
Kijk voor meer informatie op Toneelschuur

 

 

Reacties