Schrijfster en psychologe Mirjam is nieuwe columnist

Selfie van Mirjam.
Selfie van Mirjam.
Foto: MirjamHildebrand

De 30-jarige Mirjam Hildebrand, geboren en getogen in Haarlem, gaat op haarlem.nieuws.nl columns schrijven over haar expertises: ze is (kinder)psychologe en schrijfster van onder meer kinderboeken.

Mirjam was psychologe toen ze op haar 28e het schrijven ontdekte. Dit ging niet bepaald onder prettige omstandigheden. Na een operatie aan haar blinde darm ontwaakte ze met pijnen in de zij uit de narcose. Pas een half jaar later kwam na vele onderzoeken de diagnose: zenuwpijn.

Werelden

Ze kon alleen nog maar op bed liggen door de pijn en een iPad bracht de nodige afleiding. Zo ontdekte ze het schrijven en schrijven brengt haar sindsdien in andere werelden. Werelden zonder zenuwpijn. Het vakmanschap bleek haar erg goed te liggen. In de kinderboeken grijpt ze haar expertise als psychologe aan om de boeken te voorzien van tips. Die gaan over verandering, onzekerheid, flexibiliteit en bijvoorbeeld creativiteit. Ze heeft veel kennis op het gebied van hoogbegaafdheid.

De zenuwpijn is dankzij een nieuwe operatie grotendeels verdwenen, maar het schrijven is gebleven. Ze hoopt een breed scala aan literatuur bij elkaar te schrijven. Ze beschouwt zichzelf als een schrijvend psychologe, fictieschrijver en kinderboekenschrijver. Vooralsnog heeft ze succes met haar kinderboeken Rumme Rups en Opsekopse wereld.

Mirjam is nu in Haarlem haar eigen praktijk begonnen als psychologe met als expertises onder meer hoogbegaafdheid, angstbehandelingen en zelfbeeld. Zie ook haar site. Zij werkte tot voor kort bij Spel Pyschologen in Purmerend als gezondheidszorgpsycholoog.

Primair

In haar eerste column verhaalt ze over haar belevenissen tijdens de Nationale Voorleesdagen op basisscholen in Haarlem. Met het beschrijven van de manier waarop de kinderen haar tegemoet traden, schetst ze een van de primaire levensbehoeften van de mens: we willen aandacht. ,,Ik sloeg het boek open en voelde me lichter omdat ik snapte wat er gebeurde. Het gaat niet om drama, maar zoals bij alles en iedereen om pure en unieke aandacht. Zie mij! Zie mij!”

Lees de hele column op deze site!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen