‘Klusjesmannen’ aangehouden bij brutale actie in Haarlem

Agenten inspecteren ladder en dak.
Foto: Michel van Bergen

De politie heeft dinsdagochtend twee ‘klusjesmannen’ aangehouden toen ze op het dak van een huis bezig waren aan de Rijksstraatweg in Haarlem-Noord. De mannen hadden een ladder tegen de woning van een oudere man aangezet en waren het dak opgegaan. Hierbij zouden ze een aantal dakpannen hebben verplaatst.

 De oudere bewoner wilde de deur niet open doen en zou ook geen toestemming voor de ‘reparatiewerkzaamheden’ hebben gegeven waarop het tweetal op de voordeur bonkte. De politie is gealarmeerd en heeft de twee aangehouden. Tijdens de aanhouding reden er twee busjes met buitenlands kenteken langs, bij het zien van de agenten gingen de busjes er snel vandoor waarbij ze door het rode verkeerslicht reden.

 Een geparkeerde auto van de ‘klusjesmannen’ is door een agent doorzocht. De brandweer is erbij gehaald om de weggehaalde dakpannen weer netjes terug te leggen. De ladder is in beslag genomen. De politie waarschuwt veel voor oplichtende klusjesmannen, met name in het kustgebied zouden ze de laatste dagen veel actief zijn.

Reacties