Kuipstoeltjes stadion HFC Haarlem gratis op te halen

Hoofdtribune van het stadion van Haarlem.
Foto: harlemnieuws

Supporters van het failliete HFC Haarlem kunnen op 12 maart gratis een kuipstoeltje van de Noordtribune ophalen bij het voetbalstadion. Dit kan tussen een uur ’s middags en drie uur.

,,Ik hoop dat mensen die daar waardering aan hechten, de echte fans van HFC Haarlem, ze op komen halen en zo hun moment hebben”, aldus CDA-wethouder Merijn Snoek. Hij heeft in goed overleg met voetbalvereniging Haarlem-Kennemerland en de stichting HFC Haarlem 1889 voor deze oplossing gekozen. Vooral supporters die op de Noordtribune hun vaste plek hadden, kunnen hiermee een blijvend aandenken houden aan het stadion waar HFC Haarlem decennia heeft gespeeld. In de hoogtijdagen speelde Haarlem in de top van de eredivisie mee en haalde het zelfs Europees voetbal. Supporters hebben dan vanaf deze kuipstoeltjes kunnen aanschouwen.

Tribune

Het dak van de Noordtribune is inmiddels verwijderd. Daar zaten platen met asbest op. De Noordtribune wordt binnenkort verder ontmanteld om de veiligheid op en om de velden te waarborgen. Haarlem-Kennemerland speelt er zijn wedstrijden. Wethouder Snoek: ,,Regen en wind hebben nu vrij spel. Om verdere verloedering van de tribune te voorkomen en de veiligheid van de huidige gebruikers te waarborgen is het noodzakelijk de tribune te verwijderen. De contouren van de tribune blijven intact, de plek wordt ingezaaid met gras. Straks ontstaat vanaf de Jan Gijzenkade weer zicht op de sportvelden van Haarlem-Kennemerland. De hoofdtribune en het Partycenter blijven bestaan. Het partycentrum draait zoals altijd, gewoon door.”

12 maart is de vrijwilligersdag van Haarlem-Kennemerland. Als de stoeltjes zijn opgehaald, beginnen de vrijwilligers van Haarlem Kennemerland met het opruimen van al het zwerfvuil op en rond de accommodatie.

De Hoofdtribune blijft vooralsnog staan en de stoeltjes daar zijn nog niet op te halen.

 

Reacties