112

Tranen om in brand gezette, dure Mercedes

Still uit het tv-item.
Foto: rtvnh

Wie in Haarlem de laatste jaren zo veel auto’s in de brand heeft of hebben gezet, is nog steeds onbekend. Nu kunnen we dankzij RTV Noord-Holland, mediapartner van haarlem.nieuws.nl, wel zien welk leed er kan worden aangedaan.

De eigenaren van de peperdure Mercedes die deze in vlammen opging aan de Jan Gijzenkade in Haarlem-Noord, zijn ontroostbaar. John Been had na een jarenlange rechtszaak eindelijk een schadevergoeding gekregen, waarmee hij zijn droomauto kocht.

Vreselijk

‘Dit is gewoon vreselijk’, vertelt Yvonne in tranen. ‘Dit gun je je grootste vijanden niet. Had ik maar vijanden, maar die heb ik niet.’ Haar man John is er kapot van. Hij werd veertien jaar geleden aangereden en raakte daarna in een jarenlange rechtszaak verwikkeld.

Uiteindelijk won hij die en kreeg hij een schadevergoeding, waarmee hij deze droomauto kocht. ‘Dit is iets waar mijn man elf jaar voor gevochten heeft en heel veel pijn voor heeft geleden’, treurt Yvonne.

Inbraakmelding

John vermoedt dat de daders zijn auto wilden stelen, blijkt uit het item. ‘Er is al twee keer een inbraakmelding geweest. Of het nu bij de derde keer mislukt is, of dat ze kwaad zijn geworden en hem dan maar in brand hebben gestoken…’, vraagt hij zich hardop af.

Wat er daadwerkelijk gebeurd is, is nog niet duidelijk. Op vage beelden van een bewakingscamera aan huis is nog wel te zien dat één persoon gehurkt zit bij de auto, toen er iets explodeerde. ‘Ik zag een mega steekvlam en mensen die wegkropen’, vertelt John.

De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen.

Reacties