Haarlem leeft mee met ijsfamilie Garrone

Vers ijs bij Garrone
Foto: Ijssalon Garrone

IJssalon Garonne in de Grote Houtstraat heeft de deuren nog niet geopend de afgelopen week. Liefhebbers van de populairste ijssalon van Haarlem weten dat er dan iets niet klopt. Dat is zeker het geval: de familie heeft bekend gemaakt dat moeder Beate Garrone is getroffen door een zware hersenbloeding en in coma ligt.

De familie schrijft onder meer op de Facebookpagina van IJssalon Garonne: ‘Lieve vrienden, normaal gesproken zouden wij deze week onze zaak weer openen voor een nieuw ijsseizoen. Momenteel zijn wij alleen niet in staat de ijssalon al te openen. Helaas is onze moeder, Beate Garrone, vorige week getroffen door een zware hersenbloeding. Ze vecht momenteel voor haar leven. Wij hopen op uw begrip dat wij bij onze moeder willen zijn om haar te steunen.’

Maar liefst 1152 Haarlemmers hebben in een paar dagen tijd geschokt gereageerd onder het bericht.

Voorbereidingen

Tegen een mediapartner van deze site, RTV Noord-Holland, zegt haar zoon Alessandro: ‘Zaterdag zouden we opengaan en ze was bezig met de laatste voorbereidingen. Maar dit verandert alles natuurlijk.’

Het familiebedrijf zit al sinds 1949 in Haarlem.

Vorige week maandag werd Beate getroffen door een hersenbloeding, waarna ze in coma raakte. Alessandro: ‘De artsen in het ziekenhuis in Haarlem hadden haar al opgegeven, maar toch werd ze naar het AMC gebracht, waar ze geopereerd werd om meer bloedingen te voorkomen’, vertelt Alessandro.

Coma

Beate Garrone is nu stabiel, maar ligt in coma en het is onduidelijk wanneer zij wakker wordt en wat ze eraan overhoudt. ‘De artsen hebben hersenschade gezien, maar wat precies kunnen ze niet zeggen.’ Alessandro en zijn broers Rinaldo en Orlando waken dag en nacht bij hun moeder. “We moeten afwachten hoe het nu verder met haar gaat, maar voorlopig kan de salon helaas niet open. Het is echt hartverwarmend en zo mooi om te zien hoe Haarlemmers ons een hart onder de riem steken.”

Het familiebedrijf zit al sinds 1949 in Haarlem. De krokusvakantie is traditioneel de opening van het ijsseizoen in Haarlem. Andere zaken als Da Benito zijn de afgelopen week geopend.

 

Reacties