Bijzondere kung fu-monnik komt naar Haarlem

Shi Yan Ti.
Foto: foto pr

Een van ’s werelds belangrijkste ambassadeurs van kung fu en (zen-)boeddhisme komt dit weekeinde naar Haarlem. Hij geeft een lezing en een tweedaagse workshop.

Het gaat om Shi Yan Ti, 34e generatie Shaolin Warrior Monk volgens zijn website. Deze monnik heeft niet alleen een hoge vaardigheid in kung fu. Hij is ook wetenschapper, beheerst de Engelse taal goed en komt rechtstreeks van dé oertempel van kung fu in China.

Deze tempel bestaat al ruim 1500 jaar en wordt ook gezien als de bakermat van Zen-boeddhisme.

Bhikkhu

Vanwege zijn hoge graad in kung fu, zijn afgeronde studies en vooral ook zijn beheersing van het Engels wordt Shi Yan Ti gezien als een belangrijke ambassadeur van boedhissme, kung fu en de shaolin tempel. Hij is een bhikkhu, dat wil zeggen: volledig ingewijde monnik.

Shi Yan Ti begint vrijdagavond om zeven uur met een lezing. Het onderwerp is open en iedereen is vrij om vragen aan hem te stellen. Deze lezing is vrij toegankelijk voor iedere nieuwsgierige in boeddhisme shaolin (met als bekendste onderdeel kung fu). Wel is het zo dat Shi Yan Ti een groot deel van zijn inkomsten afdraagt aan goede doelen. Donaties zijn daarom altijd welkom.

Shaolin-cultuur

Zaterdag en zondag staan in het Shaolincentrum in Haarlem van Ronald Saarloos, Pieter Maritzstraat 3, in het teken van workshops en lessen in Shaolin-cultuur. Boeddhisme, Qi Gong (een soort Tai chi), meditatie, Zen en kung fu komen aan bod.

De workshops beginnen om negen uur, tussen de middag is er een pauze van anderhalf uur en de lessen gaan door tot half vijf ’s middags.

Wil je meer weten over Shi Yan Ti en zijn workshops? Stel je vraag of meld je aan via [email protected]

Hieronder een impressie van een bezoek van Shi Yan Ti aan Duitsland.

Reacties