Hartekamp Groep opent deuren voor publiek

Open dag bij Hartekamp Groep.
Foto: haarlemnieuws

Komende zaterdag, 19 maart, opent de Hartekamp Groep haar deuren voor het publiek. Tijdens deze open dag is te zien en te ervaren hoe de Hartekamp Groep werkt aan haar missie ‘werken aan een goed leven’.

In Haarlem is het Duinhuis, Vondelweg 517, te bezoeken tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Dat is een locatie voor dagbesteding, logeren en kinderopvang van de Hartekamp Groep.

Prettige omgeving

Deze instelling biedt mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking sinds 1953 zorg, ondersteuning en ruimte voor ontwikkeling in een zo veilig mogelijke en prettige omgeving. Een ander doel is om dat ‘midden in de samenleving’ aan te bieden. De Hartekamp Groep heeft diverse woonvormen, dagbesteding, begeleiding bij werk en ambulante begeleiding op meer dan zeventig locaties in Midden- en Zuid-Kennemerland. Er werken 1600 medewerkers en 600 vrijwilligers die zich inzetten voor ongeveer 1800 cliënten.

Op diverse locaties vinden er bijzondere activiteiten plaats zoals een rondleiding, een kunsttentoonstelling en worden dagbestedingsactiviteiten gedemonstreerd. Daarnaast zijn er diverse stands waar relevante informatie is op te vragen over de organisatie, hoe vrijwilligers zich kunnen opgeven en wat het leren en werken bij de Hartekamp Groep inhoudt.

Andere locaties

Andere locaties die open zijn voor publiek naast het Duinhuis, zijn het Hartekamp-terrein (locatie voor wonen en dagbesteding) aan de Herenweg 5 in Heemstede en Harteheem (ook een locatie voor wonen en dagbesteding) aan ’t Veer in Heemskerk.

Volgens de instelling is de open dag een uitgelezen kans om als nieuwe cliënt, aankomend vrijwilliger, oproepkracht, leerling of toekomstige collega kennis te maken met de organisatie en te ervaren hoe cliënten met een verstandelijke of meervoudige beperking ‘versterkend worden begeleid’.
Kijk hier voor meer informatie over het programma.

Reacties