Jurre: Afdalen naar aarde

Jurre van der Linden neemt verbouwereerd zijn prijzen in ontvangst.
Foto: haarlemnieuws

Na een paar dagen op mijn roze wolk gezeten te hebben ben ik weer afgedaald naar aarde.

Toen ik het in de Philharmonie net hoorde kon ik het echt niet geloven en de verbazing was volgens het publiek van mijn gezicht af te lezen. ‘De meest verrassende stem van de avond die ons diep in het hart raakte’, volgens de jury. Ik heb daarna denk ik nog nooit zo lekker geslapen en toen ik wakker werd gaf mijn mobiel de bevestiging dat het echt waar was en geen droom: ik was de winnaar van de Gitaarlem Talent Award 2015.

‘Gezonde’ spanning

Na afloop vraagt iedereen: ‘Was je gespannen voor het optreden?’ Ja natuurlijk was ik gespannen. Hoe je het ook bekijkt, het blijft een wedstrijd en het is toch iets waar je al een hele periode naar toe leeft. Voor elk optreden heb ik altijd wel een beetje ‘gezonde’ spanning.

Een andere vraag die veel terugkeert: had ik verwacht de Gitaarlem Talent Award te winnen? Nee, dat zeker niet. Er deden zo veel goede kandidaten mee, zelfs van het conservatorium in Haarlem en als je dan bedenkt dat ik in de eerste voorronde zilver haalde, dan ben je toch wel verrast als je vervolgens goud wint in de finale.

Prijzenpakket

Buiten het grote prijzenpakket, variërend van een gitaar van muziekwinkel Alphenaar tot een instore optreden in platenzaak North End, moet je ook lastige keuzes gaan maken. Voor mij de moeilijkste vraag die mij eigenlijk elke dag wel wordt gesteld: Wat wil je doen met jouw muziek? Wil je er je werk van maken of is het een hobby? Het is natuurlijk mijn droom om van muziek maken mijn werk te maken. Maar wanneer ik er straks van moét leven, blijft het dan wel leuk, vraag ik me af.

Door de winst van de Talent Award blijf ik er in ieder geval veel mee bezig. Voor 2016 heb ik een aantal nieuwe mijlpalen die ik wil bereiken, zoals clipjes maken, optreden en een EP maken. De eerste mijlpaal is met deze column al bereikt, de eerste stap is gezet. Ik ga de lezers van mijn columns meenemen op mijn avonturen als Gitaarlem Talent van het jaar. Ik ben nu afgedaald van mijn roze wolk en ben veilig geland. Ik weet wat ik wil en dat is muziek maken.

 

Reacties