Koopjesjagers zorgen voor topdrukte in V&D Schalkwijk

Volle bak in V & D Schalkwijk.
Foto: michel van bergen

Wrang genoeg was de failliete V&D in winkelcentrum Schalkwijk vandaag erg populair bij het winkelend publiek.

De failliete warenhuisketen laat de winkels nog één keertje openen om de voorraad goedkoop van de hand te doen tijdens een opheffingsuitverkoop. Een van de genoemde oorzaken van de ondergang van de V&D is het wegblijven van de trouwe klanten van voorheen.

Afgeprijsd

Vandaag stond het voor het eerst in lange tijd zwart van de mensen in Schalkwijk. De sterk afgeprijsde producten waren erg in trek waardoor er lange rijen stonden voor de kassa’s.

Toeval of niet, de korting op de producten verviel voor een enkeling meteen bij buitenkomst. Een handhaver van de gemeente had de toestroom in de smiezen en slingerde degenen die niet betaalden, of te laat terug waren, voor 60,50 euro op de bon.

Dit belooft wat voor morgen, wanneer de V&D aan het Verwulft definitieve uitverkoop houdt.

Zwarte cijfers

Bedrijfsleider Ton Ströver van de V&D in het centrum vertelde afgelopen maandag in de talkshow NV Haarlem in de Philharmonie dat het sluiten van de toonaangevende winkelketen erg naar is voor het personeel in Haarlem. De V&D in Haarlem behoorde tot de beste drie presterende vestigingen van het land en haalde volgens Ströver nog makkelijk zwarte cijfers in de boeken. ,,We maakten pure winst”, zei Ströver. Aan het Verwulft werkten volgens hem zo’n 185 mensen.

 

 

 

Reacties