Theater Klapstuk speelt Sneeuwwitje van Jules Deelder

Twee acteurs van Klapstuk.
Twee acteurs van Klapstuk.
Foto: Theatergroep Klapstuk

De acteurs met een verstandelijke beperking van theatergroep Klapstuk in Haarlem spelen komende maanden het stuk Sneeuwwitje: Mooier wordt ze niet, een bewerking door Jules Deelder. Twee jaar werkten ze met een team van vrijwilligers aan de optredens.

Het wordt het sprookje van de gebroeders Grimm, Sneeuwwitje, maar dan in de grote stad. ‘De jazzy tonen van Miles Davis geven deze voorstelling een eigentijds geluid en nemen het publiek mee in een avontuur van list en bedrog, opstandige jeugd en tanende schoonheid’, zo zegt het gezelschap het zelf.

De voorstelling is voor alle leeftijden, voor iedereen die in sprookjes wil geloven.

Passie

Klapstuk is een theatergroep van stichting de Baan. De verstandelijk beperkte spelers zijn ‘vogels van diverse pluimage maar met een gemeenschappelijke passie: toneelspelen.’
Regie-assistent Eric Scheffer schrijft vandaag in zijn blog dat de spannend stijgt bij de groep: ‘Drie april laten onze acteurs en actrices zien waar ze twee seizoenen druk mee zijn geweest. Zoals het een echte voorstelling betaamt is het pas de laatste maand helemaal duidelijk hoe het stuk er uit gaat zien. Het is zelfs minder dan een half clubseizoen bekend wie er precies gaan meedoen. Gelukkig blijkt de Klapstukploeg flexibel en worden nieuwe mensen vlot opgenomen. Ook in de begeleiding waren veel mutaties en wordt deze voorstelling de vuurdoop. Vanavond (29 maart) de Generale Repetitie, waarna we zondagmiddag alleen nog een Doorloop doen. Iedereen toi, toi, toi!’

Baantheater

De acteurs oefenen iedere dinsdagavond in het eigen Baantheater aan het Nauwe Geldelozepad 17. Na Reinaert de Vos is deze gewaagde Sneeuwwitje de nieuwste voorstelling. De première van 3 april is al uitverkocht maar publiek is nog van harte welkom tijdens de voorstellingen van 10 & 24 april, 22 & 29 mei, 26 juni en 3 juli in ons Baantheater en 8 mei in theater De Luifel in Heemstede.

Bel voor kaarten met 023-5259543 of 06-24384102.

Kijk voor meer informatie over Klapstuk op de site van de theatergroep.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen