Bevrijdingsrun: Hardloopclinic op terrein Bevrijdingspop

Het volle Bevrijdingspop-terrein.
Foto: Bevrijdingspop

Met de Bevrijdingsrun brengt Bevrijdingspop Haarlem maandagavond 4 april (4/4) onder de aandacht dat de 36e editie van het grote, gratis Haarlemse muziekfestival er weer bijna aan zit te komen.

De Bevrijdingsrun is de laatste in een reeks van vier evenementen die Bevrijdingspop organiseert om het thema ‘Vrijheid is niet vanzelfsprekend’ onder de aandacht te brengen. Op 1 januari (1/1), 2 februari (2/2) en 3 maart (3/3) vonden achtereenvolgens de Bevrijdingsduik, het Bevrijdingsdebat en de Bevrijdingswandeling plaats. Het feit dat we in ons land in vrijheid mogen leven, verdient meer aandacht dan alleen op 5 mei, zo luidt de achterliggende gedachte. Daarom organiseert Bevrijdingspop Haarlem in de aanloop naar het Bevrijdingsfestival de vrijheidsevenementen.

Ervaren hardlooptrainers

De Bevrijdingsrun is een clinic voor lopers en loopsters van alle niveaus. Tijdens de clinic gaan deelnemers van 19.00 tot 20.30 uur met elkaar sporten en krijgen ze tips en trucs van ervaren hardlooptrainers.

De Bevrijdingsrun start en finisht bij het prieel in de Haarlemmerhout in Haarlem. Hier staat over een maand het hoofdpodium van Bevrijdingspop en vinden op 4 en 5 mei het Herdenkingsconcert en Bevrijdingspop plaats. Deelname aan de Bevrijdingsrun is gratis, maar er is een maximaal aantal deelnemers mogelijk. Vol is vol, meldt de organisatie. Aanmelden kan via de site van Bevrijdingspop. Alle deelnemers ontvangen een T-shirt en een polsbandje.

Bevrijdingspop Haarlem Bevrijdingspop Haarlem is het oudste bevrijdingsfestival van Nederland. Onder het thema Vrijheid is niet vanzelfsprekend wordt aandacht geschonken aan het herdenken en vieren van onze vrijheid.

 

Reacties