112

Bekentenis vrouw over dodelijke steekpartij tijdens Oud-en-Nieuw

Eerbetoon aan de doodgestoken Haarlemmer Sjeddy.
Foto: haarlemnieuws

Een 20-jarige Haarlemse zou telefonisch aan haar familie hebben bekend dat zij Sjeddy Taher Ibrahim in de Nieuwjaarsnacht heeft gestoken met een mes.

Hij overleed op de Zomerkade in Haarlem aan een enkele steek in zijn hart na een nacht vol drank- en drugs tijdens een feestje bij de verdachte thuis.

De 20-jarige vrouw zit net als een 24-jarige Haarlemmer sinds die tijd vast. Uit een zitting bij de rechtbank van Haarlem blijkt dat de twee moord ten laste wordt gelegd. Het openbaar ministerie linkt de twee verdachten niet alleen aan de dood van Sjeddy, maar ook aan de poging om twee vrienden van hem met messteken van het leven te beroven.  Dat schrijft Haarlems Dagblad. Kijk hier voor het verslag.

Op straat volgde een woordenwisseling en daarna liepen, naast Sjeddy, nog drie mensen een steekwond op.

De 20-jarige liep zelf ook drie messteken op in haar been. Er is een getuigenverklaring tegen haar. Het slachtoffer zou hebben geprobeerd in te grijpen tijdens een ruzie en kreeg toen de dodelijke steek in zijn hart. Voorlopig blijft nog onduidelijk wie deze steek heeft toegebracht: het openbaar ministerie denkt daarbij nog aan beide verdachten die vastzitten.

De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 28 juni in de rechtbank van Haarlem.

Reacties