Twee klanten van boekhandel H. de Vries kopen Rijks voor 6175 euro

Rijks ligt te koop bij boekhandel H. de Vries.
Foto: h. de vries boekhandel

Twee particulieren hebben vandaag het boek ‘Rijks, masters of the golden age’ aangeschaft bij boekhandel H. de Vries in Haarlem. Dat klinkt niet heel erg speciaal, maar wel als je beseft dat het boek 6175 euro per stuk kost.

Rijks ligt te koop bij boekhandel H. de Vries.

Deze vrijdag ligt het enorme boek voor het eerst te koop. Donderdagavond is het gepresenteerd bij De Wereld Draait Door. Een trotse winkelmanager Daan van der Valk meldt rond half vier vrijdagmiddag dat de twee kopers particulieren zijn. Hopelijk houden deze twee kapitaalkrachtige kopers het boek niet achter gesloten deuren en stellen ze het (soms) tentoon. Voor wie de zilveren joekel nu alvast wil zien, kan terecht bij H. de Vries.

De volgende tekst over het boek komt van de site van uitgeverij Komma:

‘Een gedrukte versie van de Unique Edition in een gelimiteerde oplage van 2.500 stuks. Per stuk genummerd en gesigneerd door Marcel Wanders.’

Rijks ligt te koop bij boekhandel H. de Vries.
‘Deze zeer luxe en bijzondere uitgave is gedrukt op speciaal op maat gemaakt papier, volledig gecertificeerd en voldoet tevens aan de allerhoogste milieu-eisen. Er is gedrukt met hoogwaardig gepigmenteerde inkten waardoor de kleuren van de afgebeelde kunstwerken optimaal tot hun recht komen. Het boek wordt handmatig gebonden volgens een techniek die al eeuwen wordt toegepast voor zware boeken in de Bodoniana style en voorzien van 9 mm dikke beukenhouten platten en omtrokken met het mooiste en kwalitatief beste rundleer wat uiteraard ook weer voldoet aan de hoogste milieu-eisen en is voorzien van zeer complexe, indrukwekkende en verschillende folietechnieken.

Het boek heeft een omvang van 440 pagina’s, is voorzien van zilver op snee en heeft een afmeting van 50 x 70 cm. Deze versie wordt geleverd met een speciaal ontworpen boekentafel die gemaakt is uit mangohout. Het Engelstalige ‘Behind the Scenes’ boek wordt bijgeleverd. Uiteraard wordt het Coffee Table Book gratis bijgeleverd.
De verkoopprijs van het boek met de tafel bedraagt 6500 euro.’

Boekhandel De Vries kiest voor de prijs van 6175 euro omdat ook NRC Handelsblad met deze prijs adverteert. Omdat het een Engels boek is, zit er geen vaste boekenprijs aan vast. Dat geldt alleen voor Nederlandse boeken.

Zie hier de the making of-video van Rijks:

 

 

Reacties