Grote kans voor theaterbeesten en journalisten in spe (13, 14, 15 jaar)

Jongeren leren het theatervak.
Foto: Toneelschuur

Jeugdtheatergezelschap de Toneelmakerij en de Toneelschuur presenteren in de tweede week van de meivakantie (vr 6 t/m zo 8 mei) een programma voor jongeren van 13, 14 en 15 jaar oud.

Theaterfanaten én journalisten in spe mogen de ‘Toneelmakerij Academie’ niet missen, laat de Toneelschuur weten.

Drie dagen lang volgen twintig jongeren bij professionals van de Toneelmakerij een stoomcursus theater. Zaken die aan bod komen zijn: hoe schrijf je een spannende dialoog of speel je een ontroerende scène? Wanneer wordt improviseren echt spannend en hoe doe je dat met meerdere spelers op de vloer? Voor de ‘grande finale’ werken ze, onder begeleiding van een professionele regisseur, aan een presentatie voor publiek in de kleine theaterzaal van de Toneelschuur, op zondag 8 mei om 16.00 uur.

Leuk!

In het najaar van 2016 maakt de Toneelmakerij de nieuwe voorstelling Leuk!, een voorstelling over de vermoeiende bezigheid altijd de leukste en de beste te moeten zijn. Tijdens de Toneelmakerij Academie maken de deelnemers alvast een voorproefje. In de masterclasses tekstschrijven en improviseren ontdekken de deelnemers hoe het is om vanuit dat onderwerp theater te maken.

Wil je liever achter de schermen aan de slag? Er is een speciaal programma voor zes journalisten in spé. Zij volgen drie dagen lang masterclasses filmen, interviewen, recenseren, nieuwsitems bedenken en maken.

Er is nog plek voor deelnemers. De kosten bedragen € 50,- per persoon. De stoomcursus vindt plaats in de Toneelschuur op vr 6, za 7 en zo 8 mei, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan bij de Toneelmakerij, Leonie van Tol: [email protected] Aanmelden kan t/m volgende week dinsdag di 19 april.

Reacties