112

Cameratoezicht tijdens Bevrijdingspop en Haarlem Jazz

Het volle Bevrijdingspop-terrein.
Foto: Bevrijdingspop

Tussen het station en de Haarlemmer Hout komen op 5 mei meerdere camera’s te hangen om de honderdduizenden festivalgangers van Bevrijdingspop in de smiezen te houden.

De camera’s komen te hangen op de Kruisweg, Kruisstraat, Barteljorisstraat, Grote Markt, Koningstraat, Gierstraat, Grote Houtstraat, Houtplein en Dreef. Ze worden gebruikt tussen tien uur ’s ochtends en een uur de volgende nacht.

Volgens burgemeester Bernt Schneiders is het wenselijk dat het publiek met camera’s in de gaten wordt gehouden tijdens Bevrijdingspop en Haarlem Jazz and More, in de zomer. Voor Oud en Nieuw kondigt hij ook cameracontroles aan op meerdere plekken in Haarlem. Over de laatste twee mededelingen zijn nog geen verdere details bekendgemaakt.

Inzetten van camera’s helpt bewegingen van het publiek in de gaten te houden. Ook drukke plekken bij podia worden gemonitord en bij opstootjes, vechtpartijen of wanneer het veel te druk wordt, kan de politie tijdig ingrijpen.

Cameratoezicht lag jarenlang gevoelig bij de politiek in Haarlem. Sinds februari is er een proef met camera’s in het nachtleven in het centrum. De politie kan dan live meekijken met wat er op straat gebeurt tijdens het uitgaan.

 

 

 

Reacties