112

Brand in pizza-oven: woningen ontruimd

Woningen ontruimd na brand in pizza-oven.
Foto: michel van bergen

Omwonenden van de Italiaanse winkel en pizzeria Italiaantje aan de Ramplaan in Haarlem moesten vannacht evacueren omdat de pizza-oven in brand was gevlogen.

De brandweer rukte met groot materieel uit nadat er in de nacht van maandag op dinsdag brand was uitgebroken. Rond kwart over twaalf was er veel rookontwikkeling aan de achterkant van de pizzeria aan de Ramplaan. De brandweer besloot daarom al vrij snel de brand op te schalen naar ‘middelbrand’ waarna er meerdere eenheden naar de Ramplaan werden gestuurd om het vuur te bestrijden.

Brandmeester

Woningen rondom de pizzeria zijn vervolgens ontruimd. De bewoners daarvan, onder wie een aantal kinderen, zijn opgevangen door omliggende buurtbewoners. De brandweer heeft de oven in de pizzeria moeten slopen om de brand te kunnen blussen. Rond kwart over één kon het sein brandmeester worden gegeven.

De sloopwerkzaamheden om het vuur helemaal gedoofd te kunnen krijgen waren toen nog niet voorbij, wel konden diverse bewoners weer terugkeren naar hun woning. De bewoners van de woning boven de pizzeria en de bewoners boven de kringloopwinkel mochten niet terug naar hun woning. De brand en bluswerkzaamheden hebben dermate schade opgelopen dat de bouwconstructie eerst moet worden nagekeken voordat het vrij kan worden gegeven.

Het is nog onduidelijk waardoor de brand is ontstaan.

Reacties