Haarlemse The Fat Lady speelt eigentijdse opera in De Lichtfabriek

Première van Peepshow in de Lichtfabriek.
Foto: Hans Guldemond Photography

De naam ‘Peepshow, puur opera’ verraadt al dat het Haarlemse operagezelschap The Fat Lady klassieke opera’s eigentijds en toegankelijk presenteren in een aparte setting. Het komend weekeinde treedt The Fat Lady nog tweemaal op in De Lichtfabriek.

De première woensdag was volgens aanwezigen geslaagd. Het Haarlemse gezelschap bestaat twee jaar en heeft al twee professionele producties gemaakt, namelijk Orfeo ed Euridice (2014) en DNA – Dido & Aeneas (2015). De derde en vierde producties zijn in voorbereiding. Elk jaar willen de artiesten een grote productie maken. The Fat Lady heeft een comité van aanbeveling waarin bekende namen als Alexander Rinnooy Kan, Truze Lodder, Stef Collignon en Frank Kwakman zitting hebben.

Operadebuut

Voor de kenners: Jonge bariton Lionel Von Lawrence is een nieuw gezicht bij de operagroep. Ook het Olga Vocal Ensemble, een jong herenkwintet, maakt in De Lichtfabriek zijn operadebuut. Peepshow speelt zich af in een pianobar in een uithoek van de stad. Vier eenzame figuren bezoeken het lokaal in de nachtelijke uren. De mannen achter de bar en de pianist zorgen voor een muzikaal optreden waar deze nachtvogels hun persoonlijke verhaal met het publiek delen.

De twee resterende shows zijn vrijdag 15 april om 20.00 uur en zondag 17 april om 15.30 uur in De Lichtfabriek, Minckelersweg 2. Kaarten kosten 19,50 euro per stuk. Zie ook de sites van De Lichtfabriek en The Fat Lady.

 Een impressie van de laatste show van The Fat Lady vind je hier.

Reacties