112

Met drank op achter het stuur: ravage met vijf beschadigde auto’s

Op zijn kop op de Gasthuissingel.
Foto: foto

Een zwaar beschonken bestuurder heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een ravage aangericht in het centrum van Haarlem. Even voor vier uur reed de man over de Gasthuissingel in Haarlem, toen hij de macht over het stuur verloor.

Hij beschadigde vijf geparkeerde auto’s alvorens hij op zijn dak tot stilstand kwam. De inhoud van de auto lag verspreid over het gehele wegdek. Een van de auto’s is dusdanig hard geramd dat deze op een boombeschermer klem kwam te zitten. 

 De automobilist is ter plaatse gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar raakte niet gewond. Hij is door de politie aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man zal op het bureau worden verhoord. 

 Een berger heeft de geramde auto en de auto die op de kop is beland meegenomen. De weg was gedurende het incident afgesloten voor het overige verkeer. De eigenaren van de geparkeerde auto’s zullen later vandaag in kennis worden gesteld.

De man is aangehouden en op het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de man ruim negen keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man zal op een later moment worden verhoord. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag met een aanrijding tot gevolg en het rijden onder invloed van alcohol. Ook is de verwachting dat de verzekeringsmaatschappij alle schade kosten gaat verhalen op de verdachte en niet aan hem uitkeert, schrijft de politie.

 

Reacties