Jongeren krijgen hulp bij wat ze met hun geld kunnen doen

Logo van de show.
Foto: eigen foto

Voor jonge Haarlemmers die willen leren met geld om te gaan, of daar al iets te kwistig mee hebben gestrooid, bieden enkele instanties hulp aan met financiële cafés.

Vragen over belastingen, telefoonschuld en bijvoorbeeld studiefinanciering worden dan beantwoord. Deskundigen, die vrijwillig hun hulp aanbieden via schuldhulpmaatjes, zijn er om vragen te beantwoorden.

Dat begint woensdag 20 april (vanaf half acht ’s avonds) met de Word Miljonair Show in Flinty’s aan de Gedempte Oude Gracht.

De Word Miljonair Show is de aftrap van deze reeks. Haarlem Effect, Schuldhulpmaatjes, en de Jonge Socialisten organiseren deze talkshow over geld. Een ervaringsdeskundige jongere vertelt dan hoe hij van zijn schuld af is gekomen. Een zakenman komt vertellen over hoe het is om met miljoenen te werken en er komen deskundigen die straks jongeren gaan helpen met hun financiën bij de financiële cafés.

Tijdens een quiz deze avond in het jongerencentrum is een miljoen te winnen. Echt geld, alleen wil de organisatie niet kwijt in welke valuta…

Columnist Jurre van der Linden van deze site, het Gitaarlem-Talent van het jaar, treedt woensdagavond op.

Reacties