Veel deelnemers, te weinig vrijwilligers Wandel4Daagse

Wandel4Daagse in de Hekslootpolder.
Foto: Renata Jansen

De organisatie van de Wandel4Daagse Haarlem komt vrijwilligers te kort. Het aantal wandelaars wordt naar verwachting meer dan in 2015, maar heeft organisator Jan Tonneman wel snel meer collega’s nodig van 5 tot en met 8 mei.

Door het wegvallen van maatschappelijke stageplekken voor scholieren is de Wandel4Daagse veel vrijwilligers kwijt. Ondertussen groeit het evenement in belangstelling. Jan Tonneman hoopt dat vrijwilligers zich opgeven via [email protected] Er is ernstig behoefte aan vrijwilligers die helpen bij de inschrijving op de startlocatie of mensen die met een bestelbusje verschillende punten willen bevoorraden. Ook zijn er mensen nodig voor de stempelposten en andere taken.

De vijfde Wandel4daagse wordt dit jaar in het vrije weekend van Hemelvaart georganiseerd. Deelnemers kunnen kiezen uit zes routes: 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer per dag. Voor vroege vogels heeft de Wandel4Daagse weer een speciale wandeltocht van 10 kilometer uitgezet. Op Hemelvaartsdag starten de Dauwtrappers om 6.00 uur. Bij een apart startbureau kunnen deze deelnemers hun stempelkaart aanschaffen.

Wandelaars hebben de keuze om één tot vier dagen de wandelschoenen aan te trekken. Dagelijks vinden zowel de start als de finish plaats in de sporthal van het Kennemer Sportcenter, naast de overdekte kunstijsbaan.

Online inschrijven voor dit wandelevenement kan via de site van de Wandel4Daagse.

Reacties