112

Nachtelijk brandje op kermis Zaanenlaan

Brandje achter de Junglebook-attractie.
Foto: Mizzle Media

De brandweer heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een brandje geblust op de kermis op de Zaanenlaan in Haarlem. Rond één uur werd de brand gemeld, waarop de hulpdiensten op onderzoek gingen. Bij aankomst hing er een flinke brandlucht en aardig wat rook. De brand was al snel gevonden.

De brandweer heeft met een tuinslang eerst de naastgelegen Junglebook-attractie gekoeld zodat het vuur die niet zou beschadigen. De brand was snel onder controle. Uiteindelijk hebben politieagenten de nabluswerkzaamheden verzorgd. De plastic bak is mogelijk in brand gestoken.

De bak bevond zich nabij de botsauto’s. Afgelopen april beweerden buurtbewoners tegenover RTVNH dat de brandveiligheid op de kermis niet gegarandeerd kon worden, omdat attracties de brandputten zouden blokkeren. Deze brandputten zijn voor de brandweer van cruciaal belang voor de waterwinning. Enkele buurtbewoners hebben eerder laten weten het niet eens te zijn met de huidige gang van zaken omtrent de kermis omdat deze te groot is gegroeid. Ook in de Haarlemse politiek komt een discussie over de plek van kermissen in de stad.

Reacties