Haringparty ‘Haarlemse Nieuwe’ voor G-voetballers HFC

Toegangshek tot het HFC-complex.
Foto: haarlemnieuws
Haarlem heeft vanaf komende zaterdag een nieuw culinair evenement dat ‘Haarlemse Nieuwe’ heet. Deze Haringparty gaat geld opleveren voor de gehandicapte voetballers van Koninklijke HFC en het Jeugdsportfonds, afdeling Haarlem.
Serviceclub Tafelronde 10 en Koninkljke HFC hebben dit festijn georganiseerd omdat zij vinden dat het geld hard nodig is. ‘Een deel van de jonge HFC-voetballers met een beperking, en steeds meer kinderen in Haarlem en omstreken, hebben financiële ondersteuning nodig om te kunnen sporten’, aldus de organisatie. Haarlemse Nieuwe verkoopt kaarten voor een visdiner en biedt een veiling van bijzondere spullen en een feest met een dj. Geveild wordt onder meer waaronder een door alle Ajax-spelers én Frank de Boer gesigneerde pet.
Bij HFC spelen veertig kinderen en jongeren verdeeld over vier G(ehandicapten)-teams, waarvan er drie eens in de veertien dagen meedoen aan de competitie. ‘Ondanks de intensieve begeleiding door ruim tien vrijwilligers en de faciliteiten die HFC biedt, heeft een flink deel van deze specifieke groep financiële hulp nodig om te (blijven) voetballen. Dat geldt ook voor steeds meer kinderen in Haarlem en omstreken die op of onder de armoedegrens leven. Kinderen in gezinnen die geen voetbalschoenen kunnen betalen, laat staan de contributie van een sportvereniging. Het Jeugd Sportfonds geeft deze kinderen, van 4 tot 18 jaar, sportkansen door hun contributie en, in bepaalde gevallen, sportattributen te betalen. Tafelronde 10 Haarlem, een serviceclub voor mannen tussen de 30 en 40 jaar, en HFC, de oudste voetbalclub van Nederland, hebben voor deze kinderen de handen ineengeslagen.’
Het feest begint om 17.00 uur en is in het clubhuis van HFC aan de Emauslaan 2.
Via deze link zijn nog losse kaarten of arrangementen te koop voor bedrijven.

Reacties