Wie is de Tarzan die in Haarlem de Loesje uithangt?

Ene Tarzan hangt in Haarlem posters op die doen denken aan de pamfletten die Loesje vroeger in de openbare ruimte plakte. Maatschappijkritisch is deze Tarzan in ieder geval ook. Humoristisch, zoals het denkbeeldige meisje, is Tarzan (nog) niet.

Op de Grote Markt, in de Koningstraat en in de Generaal Cronjéstraat duiken de A4’tjes op. Onduidelijk is wie of wat er achter de actie zit(ten), maar een groot arsenaal aan kreten is er nog niet. Vier telden we er. Misschien zijn er meer. Er zit vooral veel venijn in de teksten en veel achterdocht en cynisme. Maar misschien kloppen ze stuk voor stuk. Wie zal het zeggen? En Brussel is vooral de grote vijand, zo lijkt het.

Oliepijplijn

Tarzan roept op om te overwegen te stopen met belasting betalen, zegt dat de CIA ISIS financiert omdat Qatar een oliepijplijn door Syrïë wil aanleggen en vraagt zich openlijk af of kritiek op de EU nog wel wordt getolereerd. ‘Hoezo vrijheid van meningsuiting?’

Overigens is er ook nog iets te zeggen over het vastplakken. Ze zitten maar op een paar punten vast waardoor de wind de blaadjes geregeld omblaast. De boodschappen zijn zo niet of half te lezen. Dat kan nooit de bedoeling zijn.

‘Tegenstanders’ heeft Tarzan ook. De posters die zaterdag nog pronkten op een van de huisvuilcontainers in de Koningstraat, waren zondag al weggescheurd.

 

 

Reacties